Forældre-formand: Statsejede skoler kan være en fordel


Forældre-formand: Statsejede skoler kan være en fordel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreningen Skole og Forældre er åbne for at diskutere Danmarks Lærerforenings forslag om at fratage kommunerne ansvaret for skolerne og i stedet gøre dem statsejede.

Når Danmarks Lærerforening i disse dage samles til sin årlige kongres, vil forslaget om at gøre de danske folkeskoler statsejede blive diskuteret.

Og formand Anders Bondo Christensen kan se frem til en positiv dialog med foreningen Skole og Forældre, der varetager interesserne for forældre med børn i folkeskolen.

I hvert fald lytter foreningens formand, Mette With Hagensen, gerne til forslaget.

- Vi skal selvfølgelig blive klogere på forslaget, inden vi vil anbefale det, men vi afviser bestemt ikke idéen og vil gerne være med til at tage snakken videre, siger hun til Ritzau.

En ændring vil betyde, at folkeskolernes struktur i højere grad kommer til at ligne den på gymnasierne, der siden amternes nedlæggelse i 2007 har været selvejende institutioner.

Dermed fratages kommunerne ansvaret for den daglige drift af folkeskolerne.

Som en af de ting, der potentielt kunne forbedres ved en ny struktur, fremhæver Mette With Hagensen muligheden for at få mere ensartede muligheder på landets folkeskoler.

- Skolernes økonomi er lige nu meget forskellige fra kommune til kommune. Men ved at lade staten overtage ansvaret, kan vi sikre, at der er nogenlunde den samme økonomi på landets skoler. Så det kunne være en fordel, siger hun og tilføjer:

- På den anden side, så hører man jo heller ikke kun gymnasierne sige, at det er lykken at være selvejende institution. Og kigger man på udlandet, er der heller ikke kun gode erfaringer med statsejede skoler, påpeger Mette With Hagensen.

Hun understreger derfor, at der er brug for at diskutere emnet til bunds. Også for at finde ud af, hvilken rolle skolebestyrelsen skal spille i en eventuelt ny skolestruktur.

Lærerforeningen holder kongres i København i dagene 8. til 10. september.

Forældre-formand: Statsejede skoler kan være en fordel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce