Tre bandemedlemmer skal for retten i Odense den 27. og 28. april.

Tre medlemmer af Black Army skal møde i retten i Odense den 27. og 28. april tiltalt for at have afpresset en tatovør i Odense, oplyser politiet.

De tre mænd, der er henholdsvis 20, 23 og 35 år, er tiltalt for den 9. februar at have indfundet sig i en tatovør-butik i Odense, hvor de afpressede indehaverne, som de ville have til at betale penge til Black Army. To af mændene var iklædt tøj, der viste, at de havde tilknytning til banden.

- De tre mænd er tiltalt for afpresning, da der i deres sprogbrug og i situationen ligger en trussel om senere vold mod indehaverne eller hærværk eller lignende mod butikken, hvis der ikke betales penge til Black Army, siger specialanklager ved Særlig Efterforskning Vest, Lars Petersen.

Efter afpresningsforsøget stod Lars Pedersen, formand for PDT, professionelle Dansk Tatovører, frem og fortalte, at fem tatovører i Odense var blevet afkrævet at betale 5000 kroner her og nu og derefter 5000 kroner én gang om måneden.

- Jeg kunne se på de folk, jeg snakkede med, at de var meget skræmte. Den ene af tatovørerne har været i branchen i meget lang tid, og han stikker altså ikke op for bollemælk, lød det dengang fra Lars Pedersen.

Sagen om tatovør-afpresningen er blevet efterforsket af Fyns Politi i samarbejde med Særlig Efterforskning Vest, der er en ny specialenhed, som blandt andet arbejder med organiseret bande- og rockerkriminalitet. Det er anklagemyndigheden ved Særlig Efterforskning Vest, der har rejst tiltale og vil føre sagen ved retten i Odense.

De tre mænd har siddet varetægtsfængslet siden 12. og 13. februar.

Mandag aften mødes Odense Kommune, Fyns Politi, tatovørerne i Odense og Odenses cityforening på Odense Rådhus for at diskutere problemerne med Black Army.

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.

Mere om emnet

Se alle
4
Afpresning: Retten fælder dom 11.30

Afpresning: Retten fælder dom 11.30

1
Afpresningsag i retten: Dommen falder måske allerede i dag

Afpresningsag i retten: Dommen falder måske allerede i dag

Sagen starter i dag: Bandemedlemmer i retten for tatovør-afpresning

Sagen starter i dag: Bandemedlemmer i retten for tatovør-afpresning