Indsigt

Det var det frivillige, arbejde Ungdommens Røde Kors står for, der fik Egmont Fonden til at indgå i et partnerskab med organisationen, siger Henriette Christiansen, fondens direktør.Nu har de sammen åbnet caféer på flere psykiatriske afdelinger.

Hvorfor gik Egmont Fonden ind i arbejdet med at åbne caféer på psykiatriske afdelinger?

- Vi havde gennemført en omsorgsmåling, hvor vi zoomede ind på alvorligt syge børn og unge. Den viste, at de har store udfordringer i forhold til at leve et normalt liv. Halvdelen pegede på, at det virker for dem at lave almindelige ting som andre på deres alder. En del af dem føler sig også mobbet. Det ville vi gøre noget ved.

Hvorfor gik I i partnerskab med Ungdommens Røde Kors?

- De er dygtige til at møde de unge, og vi er imponerede over det, de kan. De havde i forvejen en café på Rigshospitalet, og de havde gode resultater med deres arbejde. Derfor blev vores mål hurtigt at skabe flere caféer.

Hvorfor er det frivillige og en fond, der skal løfte den opgave?

- Det giver god mening med en frivillig indsats, fordi det er et ung-til-ung projekt. Vi ville skabe et frirum uden fokus på sygdom. De frivillige unge, møder de unge og børnene på afdelingerne i øjenhøjde, og de kan tilbyde dem sjove og vedkommende aktiviteter.

Fortsætter projektet?

- Vores samarbejde om "Plads til livet" løber resten af 2018 ud. Det er meningen at skabe bæredygtige caféer, der kan fortsætte. Når de først kører, er det muligt at fortsætte med en lille investering til materialer og andet i caféerne.

- Vi er også i gang med at dokumentere indsatsen med vidnesbyrd fra unge og ansatte om, hvad aktiviteterne betyder for dem. Men for vores vedkommende er det slut. Vi sætter nu fokus på ungdomsuddannelser til alle.

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.