Folketinget er indblandet i løndumpning


Folketinget er indblandet i løndumpning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsløse murere konfronterer mandag formiddag Folketingets Præsidium med jyske folketingsmedlemmers lejlighedsbyggeri.

Løndumpning på de danske arbejdspladser er blevet et så omfattende problem, at Folketinget er blevet indblandet i en sag, hvor fagforeningerne anklager en entreprenør for løndumpning. Det skriver Ekstra Bladet.

Det er det prestigefyldte lejlighedsbyggeri i Tordenskjoldsgade i København til 36 jyske folketingsmedlemmer, der ifølge bygningsgruppen i fagforbundet 3F bruger underbetalte tyske murere camoufleret som enmandsfirmaer til arbejdet.

Fire tyske murere får så lidt i løn, at det har været muligt for entreprenøren at give et tilbud på blot to tredjedele af den pris, som en virksomhed med danske håndværkere skulle have for arbejdet.

Mellem 50 og 100 arbejdsløse københavnske murere møder mandag formiddag op på Christiansborg for at konfrontere Folketingets Præsidium med vilkårene på byggepladsen.

Ifølge Ekstra Bladet er det CC Fliser, som ikke har en eneste murer ansat, der står for murerarbejdet i Tordenskjoldsgade. Firmaets indehaver får arbejdet udført af fire tyske murersvende, der betegnes som underleverandører med hver sin lille forretning.

3F mener, at det er en omgåelse af reglerne og har derfor anmeldt CC Fliser til Skat for ikke overholde reglerne for udenlandsk arbejdskraft. Fagforbundet har samtidig rejst en sag om overenskomstbrud over for Dansk Byggeri, som CC Fliser er medlem af, og som har tegnet overenskomst med 3F.

Forbundsformand Poul Erik Skov Christensen fra 3F mener, at det er alt for let at omgå reglerne. Han er ifølge Ekstra Bladet særlig forarget over, at det kan foregå på en arbejdsplads, der leverer til Folketinget.

Folketinget er indblandet i løndumpning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce