Folketinget danner ny alliance mod velfærdsturisme


Folketinget danner ny alliance mod velfærdsturisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nationale parlamentsmedlemmer fra 14 EU-lande mødes for at lægge pres på EU i sager om velfærdsturisme.

De nationale parlamenter skal gøre fælles front for at få EU-Kommissionen til at tage problemerne med velfærdsturisme mere alvorligt.

Det er tanken bag et særligt interparlamentarisk møde i Folketinget mandag med deltagere fra 14 forskellige EU-lande.

Folketingets Europaudvalg har inviteret til mødet, som ifølge formanden for udvalget, Eva Kjer Hansen (V), skal øge presset for reelle politiske initiativer.

- Jeg håber at få klarhed over, om det er sammenlignelige problemer, man slås med i de forskellige lande, og så vil jeg især gerne drøfte, hvilke initiativer, vi synes, der må foretages på EU-plan, siger hun.

I Danmark har der især været fokus på, hvordan udenlandske EU-borgere nemt kan få adgang til sociale ydelser som børnepenge og SU. Men også i andre EU-lande fylder den såkaldte velfærdsturisme meget.

Fire medlemslande - Storbritannien, Tyskland, Østrig og Holland - har sendt et fælles brev til EU-Kommissionen for at påpege problemerne med svig og svindel med sociale goder.

EU-Kommissionen har omvendt i sidste uge fremlagt en ny rapport, som konkluderer, at problemerne med velfærdsturisme er minimale, og at langt størstedelen af de EU-borgere, der benytter sig af den fri bevægelighed, flytter til et andet EU-land for at arbejde.

Men det er endnu et tegn på, at EU-Kommissionen ikke kan eller vil indse det politiske problem omkring velfærdsturismen, mener Eva Kjer Hansen.

- Jeg oplever, at kommissionen fejer det her af bordet og siger, at der jo ikke er særligt mange, der benytter sig af den fri bevægelighed.

- Men for mig at se er det ikke antallet, det drejer sig om. Det handler om, hvorvidt man kan få snablen ned i de her forskellige sociale kasser, uden at man har gjort sig fortjent til det, siger hun.

Det er første gang, at repræsentanter fra de nationale parlamenter i EU-landene mødes på denne måde for at diskutere enkeltstående politiske problemstillinger.

Folketinget danner ny alliance mod velfærdsturisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce