Folkemøde med fokus på fællesskaber

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen. Arkivfoto

Folkemøde med fokus på fællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det Fynske Folkemøde kommer i år til at sætte spot på fællesskaber i en konstruktiv og oplysende ånd.Helt i tråd med tidens trend, lyder det fra fremtidsforsker Jesper Bo Jensen

Når vi på Fyens Stiftstidende ruller den røde løber ud til det femte fynske folkemøde lørdag den 2. september, bliver det til en dag med fokus på, hvordan du kan være med til at styrke det lokale fællesskab.

Det er ikke tilfældigt, at avisen har spottet netop fællesskabet som et vigtigt emne at gribe på sådan en dag.

Det er helt i tidens ånd ifølge fremtidsforsker Jesper Bo Jensen.

- Fællesskabet er et vilkår for os mennesker, vi er nødt til at være sammen med andre, det er en del af vores natur. Men der er svingninger i tidsånden, der påvirker om man snakker mere om det ene eller det andet. Lige nu er der fokus på fællesskaber, forklarer han.

Det har der været siden den økonomiske krise slap sit greb.

- Før krisen og under krisen, snakkede man mere om sig selv og sit eget projekt. Men krisen gjorde , at vi kunne se, at det ikke altid nytter kun at tænke på sig selv. Det flyttede fokus til fællesskaber, siger Jesper Bo Jensen.

Det Fynske Folkemøde
På Det Fynske Folkemøde den lørdag 2. september 2017 sætter Fyens Stiftstidende fællesskaber på dagsordenen.Det sker både med oplysende debatter og konstruktiv hjælp til dig, der vil gøre noget for fællesskabet.

Du kan blandt andet få hjælp til, hvordan du stifter en forening, et lokalråd eller får politikerne i tale.

Du kan også hente inspiration til, hvordan du får fingrene i fondsmidler, arrangerer et borgermøde eller får medierne i tale.

Udover det, kan du på dagen lytter til debatter om fællesskaber og deres betydning, som avisen arrangerer i samarbejde med foreningen "Make a difference Denmark".

 

Lever bedst i lokalsamfund

Sådan skifter vores fokus på, hvad der er vigtig at snakke om og, hvad der er vigtigt, når vi iscenesætter os selv og vores liv.

- Det minder om det, der skete i 70' erne med hippiebevægelsen. I 60'erne havde man også haft et stort ansvar for sig selv, og det blev fulgt af fokus på fællesskabet, forklarer Jesper Bo Jensen.

Der er et sted, hvor han mener, at fællesskaber får bedre fat end andre stedet. Det er i lokalsamfundene i udkanten, hvor fællesskabet har bedre kår end i større byer.

- Bor man tæt i en opgang i byen, er det tilsyneladende sværere at dyrke det. Til gengæld ser vi, at de i mindre lokalsamfund med spredte huse har nemmere ved det. Herude er det sådan, at vil man have gang i noget, gør man det selv. Der kommer nemlig ingen andre og gør det. Det skaber grobund for fælles projektet, siger Jesper Bo Jensen.

Derfor er det blevet moderne, at flytte på landet. Herude får folk den fred og ro, de flyttede derud for, men de møder også et fællesskab, hvor man holder øje med hinanden og hjælper hinanden.

- Her stopper naboen den 12-årige, der har fået fat i en knallert, der kan køre stærkt, og får det stoppet, siger Jesper Bo Jensen.

Synger på sidste fællessang

De større tidsåndsbølger, med fokus på fællesskabet eller på det individuelle projekt, varer ifølge fremtidsforskeren ofte et årti.

Derfor forudser han, at der om få år vil komme et nyt fokus.

- Den modreaktionen, der kom i '80'erne, var en meget fremskridtspro tankegang og troen på ny teknologi. Hold øje med, hvornår de unge begynder at sige nej til teaktræ igen, så er vi ved at være der. De unge går forrest, når pendulet begynder at svinge til den anden side, siger Jesper Bo Jensen.

Ved Det Fynske Folkemøde holder avisen fast i et fokus på fællesskaber, når vi kårer årets vinder af Bland dig Prisen. En pris, der netop hylder dem, der tager originale initiativer, der gavner det lokale fællesskab.

Folkemøde med fokus på fællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce