Fogh vil respektere dom


Fogh vil respektere dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders Fogh Rasmussen (V) vil forsøge at ændre direktiv, men indtil da står EF-dom ved magt

Anders Fogh Rasmussen (V) valgte i går at invitere pressen hjem til Marienborg for at give sin kommentar til EF-domstolens afgørelse, der slår fast, at EU-borgerne kan blive familiesammenført, selv om deres ægtefælle ikke har haft lovligt ophold.

Dommen åbner sammen med reglerne om arbejdskraftens frie bevægelighed nye muligheder for at komme uden om 24-års-reglen og tilknytningskravet.

- Regeringen er meget uenig i den dom, der er afsagt. Det er vores opfattelse, at den er i modstrid med vores bestræbelser på at bekæmpe illegal indvandring til EU, og derfor er den i modstrid med de meget klare politiske hensigter, der er i EU, sagde Anders Fogh Rasmussen, som mener, at det "savner sund fornuft", at man kan tage sin ægtefælle med, selv om denne er ulovligt indvandret.

Derfor vil Anders Fogh Rasmussen tage kontakt til EU-Kommissionen og få reglerne ændret. Om det lykkes, og hvor lang tid det tager, vil han ikke give et bud på. Til gengæld ligger det fast, at han ikke vil trodse EF-Domstolen, som Dansk Folkeparti og Venstres udenrigsordfører, Søren Pind har forslået.

- Hvis vi indfører det princip, at man bare kan sidde overhørigt, hvad der bliver lavet af fælles regler, så kan alle gøre det, og så er et lille land som Danmark dårligt stillet, lød det.

Alligevel fastholder Anders Fogh Rasmussen, at de danske regler stadig gælder.

- Vi vil tage de nødvendige skridt for at stå vagt om den faste og fair udlændingepolitik, som vi fører, som han sagde.

Fogh vil respektere dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce