Fogh valgte et yngre hold


Fogh valgte et yngre hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ROKADE: Med regeringsrokaden og ny EU-kommissær er et valg rykket ud i fremtiden, mener professor
Den fynske minister og godsejer Mariann Fischer Boel (V) bliver de næste fem år Danmarks mest magtfulde person i Bruxelles.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen præsenterede i går Mariann Fischer Boel som Danmarks næste EU-kommissær. Fødevareministerens afgang fra regeringen benytter regeringens to partiledere samtidig til en større ministerrokade.

Ny skatteminister bliver Kristian Jensen (V), mens Eva Kjer Hansen (V) er udnævnt til ny socialminister.

Til gengæld flytter den hidtidige socialminister Henriette Kjær (V) over i et nyoprettet ministerium for "familie og forbrug".

Nyt stærkt kort

Skatteminister Svend Erik Hovmand (V) må til gengæld forlade regeringen. Et stærkt kort for regeringen bliver til gengæld den nye miljøminister, tv-vært Connie Hedegaard (K), der gør comeback i dansk politik efter 14 år med succes i journalistikken.

Hun afløser venstremanden Hans Christian Schmidt, som overtager Fødevareministeriet fra Mariann Fischer Boel.

- Som leder og som regering har man ansvar for, at nye kræfter kommer til, sagde Anders Fogh Rasmussen (V) ved præsentationen, hvor han også pointerede, at det var hans stærke ønske at give plads til yngre kræfter.

Integrationsminister Bertel Haarder går en ekstra post som udviklingsminister med ansvar for u-lande.

En så stor regeringsrokade betyder samtidig, at folketingsvalget er skudt ud i fremtiden og tidligst kommer efter næste sommerferie, spår Jørgen Elklit, professor i statskundskab på Århus Universitet.

- Det ville være for latterligt at udnævne så mange nye ministre og så udskrive valg en måned efter. Først om 8-10 måneder kan vi se, om de nye ministre har styrket regeringen. Som jeg ser det, skal vi derfor ikke forvente et valg før efter næste sommer, medmindre der sker noget, som pludselig ændrer billedet, siger han.

Umiddelbart vurderer han det dog som et klogt træk, at regeringen har satset på foryngelse og flere kvinder.

- Det er et forsøg på at komme med et indspark, som kan være hensigtsmæssigt på det her tidspunkt.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen begrundede sin udnævnelse af Mariann Fischer Boel med, at hun har en god og solid erfaring med EU-arbejdet som fødevareminister og medlem af EU's ministerråd.

Først om et par uger offentliggør den portugisiske kommissionsformand Barroso, hvilket politisk område Mariann Fischer Boel får.

Med Mariann Fischer Boels farvel rykker den 47-årige borgmester i Broby Kommune, Erling Bonnesen, ind i Folketinget.

Bonnesen oplyser, at han bliver som borgmester, selv om han nu også bliver medlem af Folketinget.

Fogh valgte et yngre hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce