Fogh talte om EU-forbehold


Fogh talte om EU-forbehold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF og EU-nejsigere brugte grundlovsdag til kritik af regeringen for at snyde for afstemning om ny traktat og for ikke at sætte dato på afstemning om forbehold.

Vigtigheden af at få afskaffet de danske EU-forbehold optog en overraskende stor del at statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) tale grundlovsdag. Uden at komme det nærmere, hvornår danskerne skal til stemmeurnerne, tog han fat i hver enkelt af de danske undtagelser og argumenterede for, hvorfor det efter hans mening er på tide, at de afskaffes.

Regeringen bruger sommeren på at overveje, hvornår og hvordan den sag bedst gribes an, var det nærmeste, han kom en dato.

- Det afgørende vil være, at vi giver befolkningen en fair chance for at tage stilling til undtagelserne. Tiden er løbet fra dem. De skader Danmark, siger Anders Fogh Rasmussen ved et grundlovsmøde på Skamlingsbanken ved Kolding

Pia Kjærsgaard anklager i en grundlovstale på Lykkesholm Slot i Ørbæk på Fyn regeringen for at være krøbet i "flyverskjul" for at planlægge en strategi for, hvordan man får så mange danskere som muligt til at "hoppe i fælden og stemme ja".

Kritik af regeringen for at snyde danskerne for en folkeafstemning om Lissabon-traktaten og for at putte med datoen for en folkeafstemning om forbeholdene var i det hele taget omdrejningspunktet i EU-modstandernes grundlovstaler.

Fogh talte om EU-forbehold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce