Fogh fortsætter socialt oversalg


Fogh fortsætter socialt oversalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UÆRLIGT: Statsministeren kalder kritikken "ordkløveri"; imens raser flere frivillige organisationer

Striden om, hvorvidt regeringen har brugt fem milliarder kroner "ekstra" på de udsatte grupper, fortsætter.

Anders Fogh Rasmussen fastholder påstanden - som Venstres politiske ordfører Jens Rohde tidligere beklagede at have fremsat, fordi det meget store beløb ikke er en stigning, men hovedsageligt dækker over puljemidler, som bliver uddelt hver år.

Men Anders Fogh Rasmussen vil ikke imødekomme kritikken, som han kalder "ordkløveri."

- Når jeg har brugt udtrykket "ekstra", så er det fordi, det er fem milliarder kroner ekstra i forhold til 2001. For de mennesker, det drejer sig om - nemlig de udsatte - er det ekstra, fordi det er flere penge end i 2001, sagde han.

Det får bestyrelsesformanden på Livslinien, som er en frivillig organisation, der arbejder med forebyggelse af selvmord, til at lange ud efter statsministeren.

- Det er ren tal-manipulation, siger Morten Thomsen.

- Sådan er virkeligheden ikke for dem, der sidder i en svær livssituation, og det er manglende respekt for de mennesker, at påstå det, siger Morten Thomsen

Formand for regeringens eget Rådet for Socialt Udsatte, Preben Brandt, kan heller ikke genkende statsministerens udlægning.

- Der har været en vilje de seneste 10 år til at gøre noget for den her gruppe. Det bør de ikke være flove over; men at slynge om sig med, at de har givet en masse ekstra milliarder, det er noget vrøvl, siger han og bakkes op af Kirkens Korshærs chef Bjarne Lenau Henriksen.

Ikke tale om stigning

Tallet fem milliarder kommer fra et ministerielt notat, hvor regeringens samlede indsat siden 2001 er lagt sammen. Derfor skulle bevillingen til de udsatte gruppe i 2001 have været nul kroner, hvis de fem milliarder skulle være en "ekstra" bevilling.

- Selvfølgelig blev der også i 2001 bevilliget nogle penge, men kendsgerningen er, at der siden dengang er lagt fem milliarder oven i, lyder Anders Fogh Rasmussens forklaring.

Den forklaring giver ingen mening ifølge SFs socialordfører.

- Det er ikke ekstra, og det siger han jo også selv, siger Villy Søvndal.

- Fra den hjemløses synspunkt er det nogle tilbud, der fortsætter

I dag har Villy Søvndahl socialministeren i samråd om sagen, og han stiller nu også en forespørgselsdebat til statsministeren i Folketingssalen.

- Regeringen må erkende, at den har misinformeret. Det er bestemt ikke ordkløveri. Jeg synes, man skal være sikker på sin dokumentation, hvis man tager mennesker, der ligger ned, som gidsler.

Fogh fortsætter socialt oversalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce