Fogh forbløffet over mild voldsdom


Fogh forbløffet over mild voldsdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsministeren spærrede øjnene op, da han hørte om straffen for dødsvold i Aalborg. Men han vil studere dommen, før han tager stilling til politisk initiativ.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen er forbløffet over den opsigtvækkende milde dom på fire års fængsel, som et nævningeting i Aalborg fredag afsagde over 16-årig dreng, der brutalt dræbte 48-årig familiefar.

- Ud fra en almindelig lægmandsbetragtning, når man lige ser det, kan man godt blive forbløffet over, at en så alvorlig forbrydelse kan ende med en så mild straf, siger Anders Fogh Rasmussen til Ritzau.

Den 16-årige Rasmus Popenda blev dømt for at have maltrakteret den 48-årige Henrik Bjerremand Kristensen til døde, men retten undlod at taksere dødsvolden som manddrab, selv om den unge gerningsmand efterfølgende filmede sit maltrakterede offer med mobiltelefonen, og sendte billederne videre til kammeraterne.

Dommen har rejst en livlig debat om det rimelige i, at unge mennesker generelt får milde domme på grund af deres alder, også når der er tale om meget grove forbrydelser. Og fredag bebudede justitsminister Lene Espersen (K) en undersøgelse af, om det er rimeligt at unge under 18 år "får rabat", når de begår alvorlige forbrydelser. Det vil statsministeren dog ikke tage stilling til på nuværende tidspunkt.

- Jeg har da også spærret øjnene op. Men jeg vil godt have lejlighed til at studere omstændighederne og dommen nærmere, før jeg tager stilling til, om det nødvendiggør et politisk initiativ, siger statsministeren.

Fogh forbløffet over mild voldsdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce