Fogh efterlyser veteranpolitik


Fogh efterlyser veteranpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natos kommende generalsekretær mener, at opgaven med at hjælpe hjemvendte soldater skal varetages af forsvaret fremfor socialvæsnet.

Danmark er ikke god nok til at tage sig af sine krigsveteraner. Især soldater, som er blevet såret ved fronten og må leve resten af deres liv med et handicap, lades i stikken.

Derfor bør vi have en egentlig veteranpolitik, som man har i andre lande, lyder det fra tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, skriver Berlingske Tidende.

- Når en soldat kommer handicappet hjem, er vedkommende ikke at betragte som et socialt tilfælde i traditionel forstand. Vedkommende vil i hvert fald ikke selv betragtes sådan. Tværtimod er det mennesker, som kun har ét ønske, nemlig hurtigst muligt at blive i stand til at klare sig selv, siger Fogh Rasmussen, der 1. august tiltræder som generalsekretær for Nato.

Ønsket om en veteranpolitik bygger i høj grad på hans personlige samtaler gennem længere tid med en hårdt såret dansk veteran fra krigen i Afghanistan.

- Det interesserede mig meget at erfare, hvordan han blev behandlet af systemet. Og der må man sige, at forsvaret har været perfekt til at håndtere det, hvorimod det sædvanlige offentlige system har sværere ved at håndtere sådan en situation. Det har givet mig den tanke, at det måske i højere grad er forsvaret, der skal tage sig af de opgaver med de hjemvendte soldater, siger Anders Fogh Rasmussen uden at ville nævne konkrete opgaver, som bør flyttes, men det gælder især inden for socialvæsnet.

Fogh efterlyser veteranpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce