Fogh beder om muslimske soldater


Fogh beder om muslimske soldater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Muslimske lande skal støtte Natos Isaf-styrke i Afghanistan i kampen mod Taliban, mener Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen.

Nato er ikke ude i et korstog mod Taliban i Afghanistan. Derfor bør muslimske lande sende soldater, som skal kæmpe sammen med Natos Isaf-styrke.

Det siger Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, til Berlingske Tidende.

- Aktiv deltagelse fra lande med muslimsk baggrund er med til at understrege, at Natos indsats i Afghanistan ikke drejer sig om religion, men om en kamp mod ekstremisme og terrorisme. Og derfor har jeg også i samtaler med en række muslimske lande opfordret dem til positivt at overveje et bidrag til missionen i Afghanistan, siger han.

Skønt der ikke er truffet beslutninger endnu, kan flere muslimske lande ifølge Anders Fogh Rasmussen godt se perspektivet.

Lektor Peter Viggo Jakobsen fra Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet betegner det som en gammel tanke, at krigen i Afghanistan får større legitimitet, hvis det ikke ses som et korstog.

- Operationelt vil det ikke få nogen betydning, medmindre man kan mobilisere store muslimske styrker, og det er ikke sandsynligt. Men det vil blive nemmere at vinde propagandakrigen mod al-Qaeda og Taliban, siger han.

Udenrigsordfører Søren Espersen (DF) Foghs forslag.

- Det er en rigtig god idé. Det har ofte undret mig, at muslimske lande med et rimeligt moderat styre som eksempelvis Egypten, Marokko og Jordan ikke engagerer sig mere i kampen mod terror og krigen i Afghanistan. Det ville betyde alt, siger Søren Espersen.

Fogh beder om muslimske soldater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce