Statsministeren afviser, at bombeangrebet ved den danske ambassade i Pakistan giver anledning til at overveje Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitik.

Ambassadebombe i Pakistan 1

Flere billeder fra Pakistan, hvor en bombe blev sprængt ved den danske ambassade.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen fordømmer bombeangrebet i morges på den danske ambassade i Islamabad i Pakistan. Han ser attentatet som et angreb på Danmark.

- Jeg vil på det kraftigste fordømme attentatet. Vi opfatter det som et angreb mod den danske ambassade og dermed som et angreb mod Danmark, et usselt og fejt angreb, som har kostet uskyldige mennesker livet og såret mange, siger Anders Fogh Rasmussen fra et hasteindkaldt pressemøde på Marienborg.

Per Stig: Vi ved ikke hvem der står bag

Fire pakistanske ansatte blev i ramt ved angrebet mandag morgen på den danske ambassade i Pakistans hovedstad, Islamabad. En rengøringsassistent blev dræbt, ambassadens altmuligmand blev hårdt såret, mens to kontoransatte blev såret. Ingen af ambassadens fire danskere blev ramt ved angrebet. Det oplyser udenrigsminister Per Stig Møller på et hasteindkaldt pressemøde i Udenrigsministeriet.

Statsministeren afviser, at angrebet giver anledning til at overveje Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitik, f.eks. over for Afghanistan, hvor Danmark deltager med tropper.

- Jeg kan roligt fastslå, at Danmark ikke ændrer politik som følge af terror. Vi giver ikke op over for terrorister. Vi fastholder den sikkerheds- og udenrigspolitik, vi har ført, og som er demokratisk vedtaget i Folketinget, siger Anders Fogh Rasmussen.

Ambassadebombe i Pakistan 2

Billeder fra pakistansk tv optaget ved den danske ambassade i Islamabad.

Mere om emnet

Se alle

PET-folk hjem fra Pakistan

Danmark beholder ambassade i Pakistan

Ekspert: Ambassadebombe var gødning