Det syddanske regionsråd har fordelt posterne, og SF deltog ikke i afstsmningerne.

Mens vi andre åbner den første låge i julekalenderen, åbnede regionsrådet så småt for den kommende poltiske sæson med ny besætning. Det syddanske regionsråd har konstitueret sig og formelt valgt formænd og sammensat regionens forretningsudvalg.

Egentlig er det bare en konfirmering af de aftaler, der blev indgået i Vejle natten efter valget den 21. november. Stephanie Lose (V) fortsætter som regionsrådsformand, Poul-Erik Svendsen (S) bliver 1. næstformand igen, mens Thies Mathiasen (DF) fortsætter som 2. næstformand. SFs seks medlemmer undlod at stemme ved formandsvalgene.

Forretningsudvalget

Fredag blev der sat navne på de 17 medlemmer af forretningsudvalget i Region Syddanmark: Stephanie Lose (V), Bo Libergren (V), Mads Skau (V), Kurt Jensen (V), Ulrik Sand Larsen (V), Poul-Erik Svendsen (S), Karsten Uno Petersen (S), Jørn Lehmann Petersen (S), Pia Tørving (S), Søren Rasmussen (DF), Thies Mathiasen (DF), Villy Søvndal (SF), Ida Damborg (SF), Morten Brixtofte Petersen,(B), Marianne Mørk Mathiesen (I), Morten Weiss-Pedersen (C) og Vibeke Syppli Enrum (Ø).

Villy Søvndal og kompagni i SF valgte helt at undlade at stemme ved formandsvalgene. Dermed tegner det ikke til nogen opblødning mellem de seks SF'ere, der havdet er rigtig godt valg, og Stephanie Lose, der holdt SF uden for konstitueringen.

Når det nye regionsråd holder sit første møde den 8. januar 2018, vil 21 af de 41 folkevalgte politikere være nyvalgte, mens de sidste 20 er gamle kendinge.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.