Første skoledag i flysædet


Første skoledag i flysædet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Kirsten Nepper-Rasmussen

knr@fyens.dk

Blyanterne er spidsede, bøgerne gjort klar, gymnastiktøjet vasket - skoletasken er parat til endnu en sæson for landets mange skolebørn.

Det vil sige - ikke alle. For mange børn begyndte første skoledag i går med at pakke solcremen og favorit-badedyret.

Ifølge MyTravel (Spies, Tjæreborg og Ving) vil langt flere børn end tidligere år bruge den første del af skoleferien på en charterferie med far og mor.

Selskabet har noteret, at 15 procent flere børn end sidste år er booket ind på charterrejser i den kommende tid.

- Der har været stort pres på ferierejser i juli på grund af det dårlige vejr. Det har måske skubbet en del børnefamilier af banen, fordi de ikke har kunnet få de rejser, de gerne ville have, siger Torben Andersen, informationschef hos MyTravel.

Han anslår, at cirka 40.000 børn de næste to måneder vil tage på en charterrejse sydpå. Især Bulgarien, Rumænien og Tyrkiet er populære hos de solhungrende børnefamilier.

Men Alcudia på det nordlige Mallorca er fortsat det foretrukne rejsemål for familierne.

- Højsæsonen er kort, og når så mange vil af sted, så bliver det svært. Måske kunne man løse det ved at dele sommerferien op, så den lå på forskellige tidspunkter forskellige steder i landet - sådan er det jo i andre europæiske lande, siger Torben Andersen.

For deM, der bliver hjemme er der dog også lidt solskin i vente, når klokken har ringet ud for sidste gang: Vejr-profeterne lover solskin - og tordenbyger.

Første skoledag i flysædet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce