Første sæsonplan på nyt teater


Første sæsonplan på nyt teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To internationale gæstespil i Republiques første sæson. Det ny københavnske teater overtager Kanonhallen og Dansescenen, der bygges om til moderne teaterhus.

Republique, efterfølgeren for Teater Camp X i København, åbner sin første sæson med et internationalt gæstespil.

Det spanske ensemble El teatro de los Sentidos under ledelse af den colombianske instruktør Enrique Vargas præsenterer forestillingen "City Puzzle" på det tidligere Kanonhallen på Østerfælled Torv, som nu tager navn efter det ny teater.

Det oplyste ledelsen for Republique, da den præsenterede repertoiret på et pressemøde.

Teatret vil realisere ambitionerne om et åbent, internationalt orienteret og eksperimenterende teater i et nyt teaterhus, som ventes at stå klar omkring årsskiftet 2010/2011.

Republique overtager nemlig de to gamle ridehaller, der hidtil har huset Kanonhallen og Dansescenen, og som bliver til ét stort teaterrum, når ombygningen står færdig.

- Vi har fra starten ønsket et teaterhus, der afhjælper manglen på tidssvarende scene-faciliteter i København og møder de krav, som den bedste internationale scenekunst stiller, siger Rasmus Adrian, én af de tre ledere af Republique.

I sæsonen 2009-10 viser teatret to andre forestillinger i Spejlteltet, som til lejligheden stilles op på torvet.

Det er "H3K - Hva' I vil", bygget på Shakespeares "Helligtrekongersaften", og "La Vie", der fortolkes af det canadiske ny-cirkus-kompagni Les 7 doigts de la main.

Sæsonen slutter med "Slut", hvor instruktøren Kamilla Wargo Brekling sætte fokus på det moderne menneskes forhold til alderdom, liv og død.

Ud over Rasmus Adrian består Republiques daglige ledelse af H.C. Gimbel og af Martin Tulinius, der er ansvarshavende direktør og kunstnerisk leder. Tulinius kommer fra Kaleidoskop, som han selv var med til at grundlægge, og som lukker med udgangen af denne sæson.

Republique hører under Københavns Teater og modtager 24 mio. kr. i tilskud om året.

Første sæsonplan på nyt teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce