Første del af vækstplanen er på plads


Første del af vækstplanen er på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første del af vækstplanen er faldet på plads, oplyser finansminister Bjarne Corydon (S).

Regeringen har indgået en aftale med Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om at genindføre boligjobordningen og en ny grænsehandelspakke som led i den samlede vækstplan.

Aftalen betyder blandt andet, at afgifter på sodavand fjernes helt, mens de lettes en smule på øl, og at sommerhuse som noget nyt også er inkluderet i boligjobordningen.

- Vi har en aftale om første halvdel af regeringens vækstplan. En aftale på samlet set 17 milliarder kroner over de næste år, siger finansminister Bjarne Corydon (S).

Regeringen og oppositionspartierne satte en slutspurt ind i forhandlingerne om vækstplanen søndag eftermiddag.

Et stort opbud af journalister ventede i flere timer foran Finansministeriet, mens de sidste detaljer faldt på plads bag de lukkede døre.

Kort efter klokken 21 kunne Bjarne Corydon slå dørene op i ministeriet og præsentere de første dele af den vækstplan, der skal sætte gang i beskæftigelsen i Danmark.

- Det er en aftale til 17 milliarder, som vi er glade for, og det jeg vil gerne kvittere finansministeren for, siger Venstres formand Lars Løkke Rasmussen om aftalen.

Boligjobordningen vil give danskerne et fradrag på 15.000 kroner årligt, hvis de betaler andre for for eksempel boligforbedringer.

Modsat tidligere kan sommerhusejere nu altså også få del i boligjobfradraget, hvis de skal renovere fritidsboligen.

Regningen havner i første omgang hos de arbejdsløse og de studerende. Torsdag faldt de reformer af både SU-systemet og kontanthjælpen på plads, som skal bidrage med milliarder af kroner til at finansiere vækstplanen.

Blandt andet betyder kontanthjælpsreformen, at unge arbejdsløse fremover vil få sat ydelsen ned til SU-størrelse for at motivere dem til uddannelse.

Voksne arbejdsløse, der gentagne gange siger nej til tilbud om uddannelse og arbejde, kan fremover få frataget deres kontanthjælp i op til tre måneder.

For de studerende betyder reformen blandt andet, at deres SU ikke stiger i samme takt som tidligere, at ydelsen til de hjemmeboende skæres kraftigt, og at SU-udbetalingerne stoppes til de inaktive studerende allerede efter et halvt år.

Første del af vækstplanen er på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce