Første dansker ramt af farlig tarmsygdom


Første dansker ramt af farlig tarmsygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En dansker er ramt af den livstruende tarmsygdom VTEC. Flere er under kraftig mistanke for at være smittet.

Mindst en dansker er smittet med den farlige tarmsygdom VTEC, som er i udbrud i Nordtyskland, bekræfter Aarhus Universitetshospital over for Ritzau.

- Vi har fået svar på prøverne fra den ene af vores fire patienter, og den prøve var positiv, siger professor Lars Østergaard fra Infektionsmedicinsk Afdeling ved Aarhus Universitetshospital.

Sygdommen er livstruende, men patienten er uden for livsfare. På Aarhus Universitetshospital har de yderligere tre patienter, som er under kraftig mistanke for at være smittet.

Tidligere har Sundhedsstyrelsen oplyst, at mindst seks danskere er indlagt med mistanke om at være smittet med den sygdommen.

Patienterne har blodig diaré og kaster op, og de er indenfor de seneste døgn blevet indlagt på hospitaler i region Midtjylland og Syddanmark.

Den mystiske bakteriesygdom, der stammer fra en bestemt E-koli-bakterie, har på få dage ramt flere hundrede mennesker i Nordtyskland. Alene i Slesvig Holsten er der nu over 200 sygdomstilfælde, og det tal er blevet fordoblet på et døgn.

De tyske myndigheder har endnu ikke fundet smittekilden, men eksperterne mener, at smittekilden kan være frugt eller grøntsager. Man ved dog endnu ikke, hvordan de er blevet forurenet eller hvor de er blevet solgt.

Der er også konstateret enkelte tilfælde i Sverige blandt personer, der netop er vendt hjem fra Tyskland.

To ældre og en ung kvinde har mistet livet i Tyskland.

Første dansker ramt af farlig tarmsygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce