Politiet anholdt onsdag en svensker i forbindelse med kuppet mod værdihåndteringscentralen Loomis i Glostrup. Anholdelsen fandt sted i Stockholm.
Dansk og svensk politi anholdt i dag en 23-årig svensk mand i Stockholm, der mistænkes for at have deltaget i røveriet mod værdihåndteringsfirmaet Loomis 1. april. Anholdelsen er den første i sagen.

- Vi har i noget tid haft folk i Sverige, og de deltog sammen med svensk politi i anholdelsen, som foregik udramatisk, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen til Ritzau.

Ved kuppet slap stærkt bevæbnede mænd væk med 62 millioner kroner i danmarkshistoriens største røveri.

Siden røveriet har fokus især samlet sig på den svenske side af sundet, og Vestegnens Politi har i månedsvis haft efterforskere udstationeret i Sverige til at koordinere samarbejdet med svensk politi.

- Vi fandt ud af, at flugtbilerne ikke bare var stjålne. De var taget med pistoler oppe i Sverige tilbage i december under meget voldsomme omstændigheder, hvor familierne er tvunget ud af bilerne, siger Bent Isager-Nielsen.

I forbindelse med onsdagens anholdelse går politiet i aften ud i svensk tv i håb om at få nye oplysninger i sagen. Fra Loomis' side har man udlovet en dusør på 250.000 euro, svarende til knap to millioner kroner.

Mere om emnet

Se alle

Seks dømt i sag om rekordrøveri

Seks dømt for millionkup i Brøndby

Pengene mangler stadig efter rekordkup