Første advokat hængt til tørre


Første advokat hængt til tørre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GABESTOK:Svindeladvokat lagt ud på internettet

Advokatnævnet har nu for første gang benyttet sig af muligheden for at hænge en advokat ud på internettet for dårlig embedsførelse.

Nævnet fik for kort tid siden Datatilsynets tilladelse til at udstille branchens brodne kar på sin hjemmeside. Hidtil har Advokatnævnet kun offentliggjort sine afgørelser i annoncer i enkelte dagblade. Det er kun ganske få gange om året, at kritikken af en advokat fører til, at vedkommendes navn offentliggøres. Det sker i de tilfælde, hvor advokaten eksempelvis tidligere har fået bøder, og hvor nævnet derfor vurderer, at sagen bør komme til offentlighedens kendskab.

Det blev en advokat fra Fakse på Stevns, der blev den første i den elektroniske gabestok. Advokatnævnet har pålagt ham en bøde på 20.000 kroner for at tilsidesætte god advokatskik ved flere gange at hæve sine a conto salærer i bobestyrerboer og i konkursboer uden skifterettens godkendelse.

Advokatnævnet har to gange tidligere pålagt advokaten bøder på 10.000 kroner. I den ene sag undlod han at afregne sagen og at besvare henvendelser fra sin klient. I den anden sag, der drejede sig om behandling af et dødsbo i udlandet, undlod han i en længere periode at orientere arvingen om sagen i fornødent omfang og besvarede heller ikke henvendelser fra både arvingen og dennes advokat.

Ved at sætte navnene på hjemmesiden har nævnet givet befolkningen mulighed for selv at se hvilke advokater, man måske skal gå udenom.

Første advokat hængt til tørre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce