Førerløs speedbåd skabte panik på badestrand


Førerløs speedbåd skabte panik på badestrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Badegæster måtte flygte, da en speedbåd uden fører pløjede sig op på stranden ved Greve søndag eftermiddag.

GREVE: En førerløs speedbåd pløjede sig søndag eftermiddag op på stranden blandt badende strandgæster på strækningen mellem Hundige og Mosede Havn. Det får Rådet for Større Badesikkerhed til at efterlyse sikkerhedsseler i motorbåde.

- Hvis den slags ting sker, så er det et spørgsmål, om man skal være spændt fast, ligesom man skal være i en bil. Der er selvfølgelig nogen, der vil sige, at det er farligt for føreren, men det er det altså også for de badegæster, der opholder sig på stranden, siger Michael B. Aller, der er formand for Rådet for Større Badesikkerhed, til Dagbladet Roskilde.

Omkring klokken 16 mistede en ung mand herredømmet over sin speedbåd og faldt over bord, men speedbåden fortsatte ufortrødent sin sejlads ind mod land, og Midt- og Vestsjællands Politi betegner det som rent held, at ingen af de mange badende kom til skade.

Efter ulykken undersøgte politiet føreren af speedbåden og en anden speedbåd, der sejlede lige i nærheden. De sejlende havde alle certifikater i orden, og bådene var forsynet med korrekt redningsmateriel. Der forelå ikke nogen overtrædelse af søloven eller andre bestemmelser, og en alkoholtest viste, at føreren af den løbske speedbåd ikke var påvirket under sejladsen.

Greve Brandvæsen, der rykkede ud til gårsdagens ulykke, ser med stor alvor på den slags hændelser.

- Heldigvis kom ingen til skade ved ulykken, men vi må minde om, at der skal udvises stor forsigtighed ved sejlads med speedbåde inden for en afstand af 200 meter fra kysten. Det er værd at holde sig for øje, eftersom badesæsonen nu er begyndt, siger Jan Funk Nielsen, beredskabschef i Greve Kommune, til avisen.

Førerløs speedbåd skabte panik på badestrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce