Fødevarestyrelsen advarer: Farlige juleænder kan give dårlig mave

Her er noget af det farlige fjerkræ, virksomheden på Fyn har fået beslaglagt af Fødevarestyrelsen, og som nu er blevet stjålet. Der er tale om 483 vildænder, 40 gæs, 33 agerhøns og 700 skovduer. Foto: Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen advarer: Farlige juleænder kan give dårlig mave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynsk virksomhed har fået beslaglagt 483 vildænder, 700 skovduer, 33 agerhøns og 40 gæs, men nu er de forsvundet og frygten er, at de sælges på det sorte marked.

Får man tilbudt en ekstra billig juleand, julegås eller skovduer er der grund til at være på vagt, for det kan måske spolere julefreden med en alvorlig madforgiftning.

Fødevarestyrelsen advarer nemlig om, at der er et stort antal ulovligt slagtede ænder og andet fjerkræ i omløb, efter at hundredvis af beslaglagt uhygiejnisk kød er forsvundet fra to virksomheder - heraf én på Fyn.

Den fynske virksomhed kunne over for Fødevarestyrelsen ikke dokumentere, hvor de havde fuglene fra. Derfor beslaglagde styrelsen kødet i november, og det betød, at det hverken måtte flyttes eller sælges. På mystisk vis er det farlige kød nu meldt stjålet.

Hvor de ulovlige fugle er henne ved Fødevarestyrelsen ikke, og frygten er, at de bliver solgt på det sorte marked.

- De ulovlige fugle er pakket i almindelige fryseposer og uden korrekt mærkning. Jeg kan kun opfordre til, at man køber sin juleand hos en forhandler, man har tillid til. Der er risiko forbundet med at spise de ulovlige fugle, siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens rejsehold, i en pressemeddelelse.

Symptomer på fødevareforgiftning er typisk opkast, dårlig mave og feber.

Fødevarestyrelsen vil sammen med politiet forsøge at finde de farlige fugle.

- Hvis man støder på en lidt for billig julegås, eller en anden handel, som virker for god til at være sand, så brug din sunde fornuft. Vi hører selvfølgelig også meget gerne fra borgere, som måske ved noget om, hvor de mange slagtede fugle nu befinder sig, siger Michael Rosenmark.

Ud over den fynske virksomhed er det en virksomhed i Thy, som har fået beslaglagt 58 frosne ænder på omkring tre kilo stykket. Ænderne var blevet slagtet under uhygiejniske forhold i en snavset lade.

Fødevarestyrelsen advarer: Farlige juleænder kan give dårlig mave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce