Fødevareminister vil hjælpe forbrugerne

Lene Espersen taler med pressen foran Amalienborg tirsdag formiddag.
Foto: Joachim Adrian/POLFOT

Fødevareminister vil hjælpe forbrugerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks nye minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Henrik Høegh, vil hjælpe travle forbrugere til at tage gode, sunde og bevidste valg, når de handler.

Den nye minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Henrik Børge Høegh (V), er klar til at hjælpe danskerne med at købe ind til aftensmaden. Det var et af de klare budskaber, han havde med ved overtagelsen af ministeriet fra partifællen Eva Kjer Hansen tirsdag.

- Det er vigtigt, at forbrugerne bliver bedre oplyst som fødevarerne. Rigtig mange har travlt og træffer hurtige valg, når de handler, men de skulle gerne kunne træffe gode, sunde og bevidste valg, siger Henrik Høegh.

Derfor vil den nyudnævnte fødevareminister arbejde videre med forgængerens vision om klare symboler til fødevarer, der skal gøre det nemmere for forbrugerne at vælge.

Det er dog landbruget, som Henrik Høegh klart har mest erfaring med. Ud over at være landbrugsuddannet og eje egen gård på Lolland var han indtil 2007 viceformand i Dansk Landbrug.

Og Henrik Høegh har da heller ikke glemt sin fortid. I en tid, hvor de danske landmand er mere økonomiske trængte end nogensinde før, har den nyudnævnte minister en klar vision for erhvervet.

- En af de første opgaver, når jeg sætter mig i ministerstolen, bliver, om der skal være en hjælpepakke til de trængte landmænd, og hvordan og hvorledes sådan én skal se ud, siger Henrik Høegh.

Det var en meget bevæget Eva Kjer Hansen, der med tårer i øjnene, sagde farvel til embedet. Efter 5 1/2 år i ministerrollen bliver hun nu menigt medlem af folketingsgruppen.

- Det er meget vemodigt og svært at sige farvel til, men at blive fyret er en arbejdsrisiko, som er der. Man ved, at det kan være slut fra den ene dag til den anden, og hvis man ikke kan leve med de vilkår, skal man ikke være i politik, siger hun og fortsætter:

- Jeg vil fortsat tage de vanskelige diskussioner i forhold til det personlige valg, og at vi ikke skal være for moraliserende og forbyde og regulere alting, fortæller Eva Kjer Hansen.

Fødevareminister vil hjælpe forbrugerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce