Fodboldvold: Fynske klubber kræver garantier fra DBU


Fodboldvold: Fynske klubber kræver garantier fra DBU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DBU Fyn mødes onsdag med repræsentanter for 10 fynske klubber i Serie 1. Klubberne vil have garantier fra DBU på en række områder.

Den efterhånden lange saga om fodboldvold, der begyndte, da en kamp i august blev afbrudt mellem Ringe Boldklub og Irakiske Forening, går nu ind i sit næste kapitel.

Onsdag klokken 17 skal DBU Fyns administrationschef, Claus Gramm Pedersen, mødes med formændene fra Ringe Boldklub, Munkebo og Marslev, der fungerer som talsmand for 10 af de 14 klubber i Serie 1.

- Vi er meget tilfredse med den straf, som Irakiske Forening har fået. Den sag er lukket for vores vedkommende. Nu handler om en række andre ting, vi skal have talt igennem med DBU, siger Jack Kyhe, der er formand for Ringe Boldklub.

Jack Kyhe lister tre ting op, som skal diskuteres med DBU på dagens møde.

Sikkerheden skal forbedres

1. Der skal være en handlingsplan - ligesom der er i København.

Hvis der sker noget, der er virkelig groft, skal der være en plan, som DBU Fyn kan følge. En plan der skal accepteres af alle 14 klubber i Serie 1. Man skal ikke igennem det samme, lange forløb, man har været med Irakiske Forening.

2. DBU Fyn skal forholde sig til snyd med holdkortet.

- Vi oplever desværre, at klubber med hovedsagligt indvandrerbaggrund snyder med holdkortet. Der er spillere, der veksler mellem holdene, spillere der pludselig skifter navne for at undgå karantæne og så vider. De snyder, hver gang de kan slippe af sted med det. Det skal vi til livs, forklarer Jack Kyhe.

3. Der skal styr på sikkerheden.

Selvom Irakiske Forening har karantæne resten af efterårsæsonen, er holdet tilbage, når foråret starter. Og så skal de andre klubber i Serie 1 til Vollsmose og spille.

- Det er ting som alvorlige skader. Vi hører, at det vil tage en ambulance 45 minutter at nå frem til Vollsmose, fordi den skal have politieskorte. Så hvis en af vores spillere falder om med problemer med hjertet, er 45 minutter alt, alt for lang tid. Det skal der styr på, siger Jack Kyhe.

DBU: Vi lytter til klubberne

DBU Fyn har ikke nogen forventninger til mødet.

- Vi skal have en dialog med klubberne og høre, hvad de vil sige. Så vi er afventende og kigger på, hvad de kommer med, siger Claus Gramm Pedersen, administrationschef hos DBU Fyn, til Fyens.dk.

Fodboldvold: Fynske klubber kræver garantier fra DBU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce