Region Syddanmark er gået i gang med at undersøge, hvordan antallet af intensivsenge på Odense Universitetshospital kan øges, så patienter undgår flytning til andre sygehuse.
Det er ikke meningen, at intensivpatienter i Region Syddanmark skal flyttes rundt mellem regionens sygehuse i det omfang, som det sker nu. Det erkender regionsrådets formand, Carl Holst (V), efter Fyens Stiftstidende mandag beskrev, hvordan antallet af alvorligt syge patienter, der flyttes mellem sygehusene, er steget.

I 2010 blev 33 patienter flyttet fra intensivafdelingen på Odense Universitetshospital (OUH) til andre sygehuse, men allerede efter de første måneder af 2011 er 46 intensivpatienter blevet overflyttet til andre sygehuse.

Og hver gang det sker, stiger risikoen for, at patienten dør, med 5-10 procent.

Undersøger hvor hurtigt sengeantal kan øges

Nu vil Carl Holst hurtigst muligt have øget antallet af intensivsenge på det fynske hospital. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.
 
"I forretningsudvalget var der opbakning til, at vi handler hurtigt og opretter nye intensivsenge og dermed sørger for, at vi holder antallet af overflytninger på det lave niveau, vi tidligere har besluttet af sigte efter," siger Carl Holst i pressemeddelelsen.
 
Årsagerne til de mange patient-flytninger er, at Region Syddanmark i efteråret 2010 indgik en aftale med Region Sjælland om at behandle sjællandske patienter på OUH - og at hjertepatienter fra Region Syddanmark, som tidligere er blevet behandlet på Skejby Sygehus eller privathospitaler, nu sendes til OUH.
 
Desuden er behovet for intensiv behandling på OUH vokset.
 
Region Syddanmark er gået i gang med at undersøge, hvor mange ekstra senge der er brug for, og hvor hurtigt det lader sig gøre at øge antallet af intensivsenge.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
OUH får millioner til flere senge

OUH får millioner til flere senge

Grædende 77-årig sendt hjem fra OUH

Grædende 77-årig sendt hjem fra OUH

OUH flytter kritisk syge på grund af pladsmangel

OUH flytter kritisk syge på grund af pladsmangel