Flyrejsende til USA tjekkes ekstra efter Boston-bomber


Flyrejsende til USA tjekkes ekstra efter Boston-bomber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal du til USA, kan du regne med, at det tager lidt ekstra tid at komme ind i landet efter Boston-bomberne.

Sikkerhedskontrollen i de amerikanske lufthavne er blevet skærpet efter bomberne ved Boston Marathon. SAS har dagligt flere direkte flyvninger til USA fra Københavns Lufthavn - og passagererne kan forvente et ekstra tjek ved indrejse.

- Vi har fået besked på, at sikkerhedskontrollen er skærpet, og at man skal forvente, at det tager længere tid at komme igennem. Og security er i forvejen noget af en udfordring i USA, siger Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef i SAS.

Hos SAS har man dog ikke haft en stime af bekymrede passagerer i røret for at høre om situationen i USA, påpeger Trine Kromann-Mikkelsen.

Ifølge rejsemagasinet Standby tager hotellerne i Boston ikke mod uledsaget bagage. Og det samme gør sig gældende på Times Square i New York, hvor flere hoteller kun lader gæster med bevis på, at de bor eller skal tjekke ind på hotellet, få adgang.

Den tidligere operative chef i PET, Hans Jørgen Bonnichsen, vurderede overfor Ritzau tirsdag, at der vil være ekstreme køer ved indtjekning i lufthavnene - og at det samme vil gælde mange andre offentlige steder, hvor man har kontrol ved indgangen.

Det forhøjede beredskab kan for eksempel betyde, at hvor der under normale omstændigheder er stikprøvekontrol i lufthavnene, kan der blive tale om at alle passagerer skal igennem et grundigt tjek.

- Det gælder overalt i USA, indtil der er styr på situationen, lød det fra Bonnichsen.

I Boston har FBI indsamlet materiale fra de eksploderede bomber for at danne sig et billede af, hvordan de blev konstrueret.

Man forsøger også at stykke begivenhederne sammen ved at indsamle fotos og video fra tilskuere og andre, der ligger inde med billeder fra attentatstedet før, under og efter sprængningerne.

Der er endnu ingen, der har taget ansvaret for bomberne, der mandag dræbte tre og sårede omkring 176 mennesker nær målstregen i Boston Marathon.

Flyrejsende til USA tjekkes ekstra efter Boston-bomber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce