Flypassagerer ventede i timevis


Flypassagerer ventede i timevis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsministeren kræver, at forløbet omkring influenzaalarmen i Kastrup bliver kortlagt. Sundhedsstyrelsen siger, at der er behov for mere kommunikation.

Det er ikke godt nok, at det tager to timer at få en læge frem til et fly, hvor der er mistanke om, at en passager er ramt af H1N1-influenza.

Derfor går sundhedsminister Jakob Axel Nielsen nu ind i sagen og kræver en redegørelse for, hvordan det kunne tage så lang tid.

- Det, jeg hører, er, at man fra flyets side på et tidligt tidspunkt har orienteret om, at man skal skaffe en læge, men at den læge først kommer temmelig sent. Og det er ikke godt nok. Den læge skulle naturligvis have stået parat på jorden, da flyet landede, siger Jakob Axel Nielsen til Ritzau.

- Det, jeg vil nu, er, at jeg vil vide minut for minut, hvad processen har været, og om der er nogle steder, hvor kæden er hoppet af, siger han.

Det endte med, at passagererne måtte vente i to timer, før det kunne konstateres, at der ikke var tale om H1N1-influenza. Først på det tidspunkt var den vagthavende embedslæge fremme og en trappe sat op til flyet.

Men hos Sundhedsstyrelsen oplyser forebyggelseschef Else Smith, at det i virkeligheden slet ikke var nødvendigt at vente på embedslægen.

- Det er ikke embedslægen, der stiller diagnosen. Så der er måske behov for at se nærmere på rollefordelingen og på kommunikationen mellem parterne i beredskabet, siger hun.

For det er nemlig akutlægen fra et af sygehusene, der som koordinerende læge på stedet skal beslutte, hvad patienten fejler. Embedslægens rolle er at forholde sig til, hvad der skal ske med de andre passagerer, forklarer Else Smith.

Da det var konstateret, at der ikke var tale om H1N1, blev den sløje 62-årige mand og hans hustru kørt til sygehuset i Hvidovre, mens de øvrige passagerer fik lov at rejse videre.

Flypassagerer ventede i timevis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce