Flygtningehjælp: Alle stramninger mistænkeliggør flygtninge

Migranter reddes i Middelhavet tæt på Libyens kyst af organisationen Migrant Offshore Aid Station (MOAS) fra Malta. Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Christian Friis Bach, mener, at flygtninge rammes af stramninger i dansk udlændingepolitik.

Flygtningehjælp: Alle stramninger mistænkeliggør flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smykkelov og familiesammenføring rammer flygtninge, mener Dansk Flygtningehjælps leder Christian Friis Bach.

Selv om flere af regeringens 67 stramninger af udlændingepolitikken ifølge Jyllands-Posten ikke har været taget fuldt i brug eller haft nogen direkte effekt, så påvirker de flygtningene.

Det mener Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Christian Friis Bach.

- Mange af disse forslag har mest karakter af symbolpolitik. Men de rammer, for de mistænkeliggør alle flygtninge. Det gør dem rigtig kede af det. Det ved vi, da vi er i kontakt med dem hver eneste dag, siger Christian Friis Bach.

16 af stramningerne har ikke været brugt fuldt ud eller har ikke haft direkte virkning. Det viser Jyllands-Postens gennemgang.

I marts i år skærpede regeringen reglerne, så udviste udlændinge mister lommepenge på godt 30 kroner om dagen, hvis de forsømmer deres pligter. Men ingen udlændinge er trukket i ydelsen, oplyser Udlændingestyrelsen.

Christian Friis Bach påpeger, at kvoteflygtninge fra FN's lejre foreløbig ikke kan komme til Danmark, som før modtog godt 500 af dem om året.

- De strander i områder, hvor FN siger, at de ikke kan være, og de ikke kan klare sig, siger DF's generalsekretær.

- Så en række forslag har en meget markant og negativ effekt på flygtninge. Hvad enten de kommer til Danmark eller ikke kan komme til Danmark.

Spørgsmål: Vælger Danmark den lette løsning ved at besvære flygtninges adgang til Danmark?

- Der er flere flygtninge og fordrevne end nogensinde før. 65 millioner mennesker har måttet forlade deres hjem. Langt, langt de fleste hjælpes i nærområder som Libanon, Jordan og Uganda, siger Christian Friis Bach.

- De huser millioner af flygtninge. Hvis vi skal overbevise dem om, at de skal klare den gigantiske opgave, så er det vigtigt, at vi også gør vores del.

Flygtningehjælp: Alle stramninger mistænkeliggør flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce