Flygtninge og migranter: Mindst 5000 indrejst i Danmark på én uge

"Flygtninge er velkomne i Svendborg" var budskabet, da der lørdag var demonstration på Lille Torv i Svendborg.
Foto: Tim K. Jensen.

Flygtninge og migranter: Mindst 5000 indrejst i Danmark på én uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I løbet af en uge er mindst 5.000 flygtninge og migranter ankommet til Danmark, skønner Rigspolitiet. Tallet er dog behæftet med stor usikkerhed, lyder det.

Siden søndag 6. september er mindst 5.000 migranter og flygtninge rejst ind i Danmark, oplyser Rigspolitiet ifølge Berlingske.

Tallet er et skøn på baggrund af oplysninger fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samt Syd- og Sønderjyllands Politi.

Myndighederne lægger i den forbindelse vægt på, at der er tale om et politifagligt skøn, som er baseret på »observationer, kontroller og screeninger af udvalgte færgeankomster, tog, biler og busser, hvorfor tallet må ses som et minimumstal.«

Lørdag meldte Rigspolitiet ud, at man ikke længere ville offentliggøre estimater over, hvor mange flygtninge og migranter, der krydser den danske grænse. Begrundelsen var her, at de indsamlede tal ikke giver et retvisende billede af situationen.

Politiets udmelding lørdag blev imidlertid omgjort af justitsminister Søren Pind (V), som tidligere søndag bekendtgjorde på Facebook og Twitter, at ordensmagten igen vil holde offentligheden opdateret med skøn af, hvor mange der er rejst ind i landet.

Udover det formodede antal indrejste flygtninge og migranter oplyser Rigspolitiet også i pressemeddelelsen, at man har øget bemandingen i de grænsenære områder.

- Der er flyttet et betydeligt antal politifolk til de grænsenære områder, ligesom politiet har intensiveret sit samarbejde med tysk politi og med de nordiske politimyndigheder. Der er indgået en aftale med tysk politi om, at en dansk forbindelsesofficer bliver placeret i Tyskland for at lette udvekslingen af efterretninger og styrke samarbejdet og koordinationen med tysk politi, fremgår det af pressemeddelelsen.

Flygtninge og migranter: Mindst 5000 indrejst i Danmark på én uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce