Flest nomineringer til "Headhunter"


Flest nomineringer til "Headhunter"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I kampen om en Bodil for bedste danske spillefilm i 2009 udfordres "Antichrist" af bl.a. "Headhunter", "Applaus" med Paprika Steen og Malmros' "Kærestesorger".

"Antichrist", Lars von Triers kontroversielle bidrag til festivalen i Cannes, har mulighed for at vinde tre priser, når Bodil-statuetterne uddeles for de bedste præstationer i dansk film i 2009.

Medlemmerne af Filmmedarbejderforeningen nominerede filmene og rollerne på et møde fredag. Her blev "Antichrist" valgt som en af de fem, der skal dyste om hæderen for årets bedste danske film.

Filmens andre Bodil-kandidater er skuespillerne Charlotte Gainsbourg og Willem Dafoe, som har de eneste deciderede roller i den usædvanlige fortælling.

Flest nomineringer, nemlig fire, blev der til "Headhunter". Den kandiderer til prisen for bedste film, ligesom Lars Mikkelsen, Henning Moritzen og Preben Harris er indstillet for deres præstationer i Rumle Hammerichs spændingsfilm om hverdagens skurkestreger i et erhvervsliv uden moral.

"Antichrist" og "Headhunter" dyster i kampen om hæderen for bedste danske spillefilm med "Applaus", som har Paprika Steen i den altdominerende hovedrolle, Nils Malmros' "Kærestesorger" og Nikolaj Steens biografaktuelle komedie, "Oldboys".

26 danske spillefilm havde premiere i 2009, og 10 af dem figurerer på listen over nomineringer.

Statuetterne uddeles ved et stort gallashow i Imperial Biografen den 21. marts. Her vil det også blive offentliggjort, hvem der får tre andre priser: En Æres-Bodil, en Sær-Bodil og en Bodil til årets bedste fotograf.

Flest nomineringer til "Headhunter"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce