DIIS-rapporten om Danmarks EU-forbehold går snart i trykken. Nu kræver flertal i Folketinget, at den vigtige rapport bliver udsendt, så snart den ligger klar.
Den afgørende DIIS-rapport om de danske EU-forbehold skal offentliggøres, så snart blækket er tørt. Det kræver et stort flertal i Folketinget.

Folketingets Europaudvalg har hidtil fastsat den 30. juni som datoen for offentliggørelsen af den længe ventede undersøgelse af EU-forbeholdenes konsekvenser for Danmark. Ifølge direktøren for Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), Nanna Hvidt, går rapporten "meget snart" i trykken og bliver færdig før den 30. juni. Det får både Venstre, Socialdemokraterne, SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten til at kræve en offentliggørelse så hurtigt som overhovedet muligt.

- Rapporten skal offentliggøres lige så snart, den er klar. Hvis den er færdig før den 30. juni, så skal den ud, siger SF's EU-ordfører, Anne Grete Holmsgaard, til Ritzau.

Hun vil nu bede formanden for Folketingets Europaudvalg, Svend Auken, om at tage kontakt til DIIS for at sikre en hurtigere offentliggørelse.