Flertal for nøgenskannere i Danmark


Flertal for nøgenskannere i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske politikere vil indføre forsøg med røntgenudstyr i danske lufthavne, der kan se gennem passagernes tøj. Statens Luftfartsvæsen er positiv.

Danske flypassagerer kommer fremover til at skulle vise sig uden en trevl over for sikkerhedspersonalet i Billund og København.

Et flertal i Folketinget er klar til at indføre kropskannere i en testperiode i danske lufthavne. Det er et røntgenapparat, der kan se kroppen under tøjet på passagerne - og således se, om personen skulle gemme våben under bukserne eller narko i bh'en. Det skriver bt.dk

Udspillet kommer efter, at en 23-årige nigerianer Umar Farouk Abdulmutallab i juledagene forsøgte at sprænge et fly med næsten 300 passagerer i luften mellem Amsterdam og Detroit med 80 gram sprængstof, som han havde gemt i underbukserne. Sprængstof, som en kropsskanner ville have opdaget.

- Danske passagerer skal være helt sikre mod terror. Derfor vil vi straks gå til justitsministeren for, at vi kan få sådan en skanner i danske lufthavne, siger Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti til bt.dk.

Han vil foreslå, at Danmark tilslutter sig den europæiske prøveperiode med sikkerhedsudstyret, der allerede er i lufthavne i England og Holland.

Både Socialdemokraterne og De Konservative bakker op om at indføre en kropsskanner i danske lufthavne, indtil EU beslutter sig for, om den skal indføres i alle europæiske lufthavne.

Statens Luftfartsvæsen, der regulerer den danske flysikkerhed, er særdeles positive for at indføre kropsskannere i Danmark - og også Københavns Lufthavn med over 20 millioner passager er klar, fortæller sikkerhedschef Johnnie Müller.

EU's Aviation Security Committee, der rådgiver EU-Kommissionen om sikkerhed i lufthavne, mødes torsdag for at se på retningslinjer for brug af skannerne. Komitteen skal blandt andet vurderer strålingsfaren og risikoen for personkrænkelse.

Flertal for nøgenskannere i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce