Danske politikere vil indføre forsøg med røntgenudstyr i danske lufthavne, der kan se gennem passagernes tøj. Statens Luftfartsvæsen er positiv.
Danske flypassagerer kommer fremover til at skulle vise sig uden en trevl over for sikkerhedspersonalet i Billund og København.

Et flertal i Folketinget er klar til at indføre kropskannere i en testperiode i danske lufthavne. Det er et røntgenapparat, der kan se kroppen under tøjet på passagerne - og således se, om personen skulle gemme våben under bukserne eller narko i bh'en. Det skriver bt.dk

Udspillet kommer efter, at en 23-årige nigerianer Umar Farouk Abdulmutallab i juledagene forsøgte at sprænge et fly med næsten 300 passagerer i luften mellem Amsterdam og Detroit med 80 gram sprængstof, som han havde gemt i underbukserne. Sprængstof, som en kropsskanner ville have opdaget.

- Danske passagerer skal være helt sikre mod terror. Derfor vil vi straks gå til justitsministeren for, at vi kan få sådan en skanner i danske lufthavne, siger Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti til bt.dk.

Han vil foreslå, at Danmark tilslutter sig den europæiske prøveperiode med sikkerhedsudstyret, der allerede er i lufthavne i England og Holland.

Både Socialdemokraterne og De Konservative bakker op om at indføre en kropsskanner i danske lufthavne, indtil EU beslutter sig for, om den skal indføres i alle europæiske lufthavne.

Statens Luftfartsvæsen, der regulerer den danske flysikkerhed, er særdeles positive for at indføre kropsskannere i Danmark - og også Københavns Lufthavn med over 20 millioner passager er klar, fortæller sikkerhedschef Johnnie Müller.

EU's Aviation Security Committee, der rådgiver EU-Kommissionen om sikkerhed i lufthavne, mødes torsdag for at se på retningslinjer for brug af skannerne. Komitteen skal blandt andet vurderer strålingsfaren og risikoen for personkrænkelse.

Mere om emnet

Se alle

Underbuksebomber taler med politiet

Transportminister vil se på nøgenskannere

Transportminister vil se på nøgenskannere

Hele EU skal være enig om nøgentjek