Flertal for bedre skolepraktik


Flertal for bedre skolepraktik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolepraktikken bør opprioriteres, mens krisen hærger, og lærlingene har svært ved at få praktikpladser på virksomhederne. Det mener et bredt flertal.

Lærlinge kan måske se frem til bedre muligheder for at komme i skolepraktik. I hvert fald bebuder SF nu et beslutningsforslag, som skal være med til at dæmme op for den stigende ungdomsarbejdsløshed.

SF's uddannelsesordfører, Nanna Westerby, vil således tage Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Martin Henriksen, og undervisningsminister Bertel Haarder (V) på ordet, efter at de begge har åbnet op for en midlertidig ændring, så længe krisen hærger.

- Vi har tidligere fremsat et forslag om, at man kan få noget af sin praktiktid på skolen og noget af tiden på virksomheder. Men dengang kritiserede blandt andre Martin Henriksen forslaget, så nu forventer jeg, at han kommer med et forslag - eller også genfremsætter vi vores, siger Nanna Westerby, som netop har præsenteret en ungdomskrisepakke.

Martin Henriksen foreslår således, at der iværksættes forløb på erhvervsuddannelserne med en kombination af skolepraktik og praktik ude på virksomhederne. Det skal ske for at modvirke konsekvenserne af den nuværende krise. I øjeblikket mangler omkring 5000 elever en praktikplads.

- I den nuværende økonomiske situation, hvor virksomhederne tager færre lærlinge ind, bliver vi nødt til at kigge på ordninger, som kan få de unge på erhvervsuddannelserne helskindet igennem krisen, siger Martin Henriksen.

Tilsyneladende er der gode chancer for, at missionen vil lykkes.

I hvert fald blev der udtrykt stor opbakning til idéen om at styrke skolepraktikken og få den tilbage på alle uddannelser, da Danske Erhvervsskoler i onsdags var værter for en høring om praktikpladserne på Christiansborg. Også undervisningsministeren bakkede idéen op.

- Hvis vi får en ny og forbedret skolepraktik, vil vi gerne åbne for den. Men under den forudsætning, at målet hele tiden skal være at få eleverne ud i ordinær praktik, understregede Bertel Haarder.

Flertal for bedre skolepraktik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce