Flertal: Garanti skal kun gælde de sygeste


Flertal: Garanti skal kun gælde de sygeste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Behandlingsgarantien på en måned er unødvendig, mener et flertal af befolkningen. Kun alvorligt syge skal under kniven så hurtigt, siger otte ud af ti.

Står det til et stort flertal af befolkningen, skal kun de mest syge være omfattet af behandlingsgarantien på en måned. Andre patienter må affinde sig med at vente længere tid.

Det viser en meningsmåling lavet for Sundhedskartellet og Overlægeforeningen af Capacent.

Otte ud af ti danskere mener, at det vil være i orden at differentiere behandlingsgarantien, sådan at de alvorligste syge kommer til efter en måned, mens folk med mindre alvorlige lidelser må indstille sig på at vente op til tre måneder på en behandling.

Dermed går et stort flertal imod den behandlingsgaranti på en måned, som regeringen indførte i 2007.

Garantien gælder alle planlagte behandlinger, herunder grå stær, kunstige knæled og hofteoperationer.

Også blandt regeringens egne vælgere er der flertal for at droppe garantien. 83 procent siger ja til at differentiere,

I Overlægeforeningen har medlemmerne længe opfordret regeringen til at droppe garantien, da det vil give sygehusene mere stabile økonomiske vilkår.

- Derfor håber vi naturligvis, at regeringen tager bestik af vælgernes klare holdning og indfører en differentieret ventetidsgaranti, siger Erik Kristensen, der er formand for foreningen.

Formand for Dansk Sygeplejeråd og Sundhedskartellet Grete Christensen siger, at undersøgelsen viser, at danskerne har tillid til, at det skal være op til en lægefaglig vurdering, hvilke patienter, der har mest brug for at komme til hurtigt.

- I øjeblikket er sygehusenes økonomi så presset på grund af blandt andet behandlingsgarantien, at medarbejderne bliver fyret. Og det er en helt uacceptabel udvikling, siger hun.

Flertal: Garanti skal kun gælde de sygeste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce