Flertal: Byrødder skal have mere i løn

Penge danske kroner
Foto: Michael Bager

Flertal: Byrødder skal have mere i løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et flertal på Christiansborg vil hæve lønnen for kommunale politikere rundt om i landet.

Lokalpolitikere i landets 98 kommuner kan muligvis se frem til en lønforhøjelse efter valget 19. november, skriver Politiken.

Regeringen, Enhedslisten og Konservative erklærer ifølge avisen sig parate til at øge vederlaget for de omkring 20 timers politiske arbejde, som lokalpolitikerne i snit lægger hver uge i byrådet.

- Jeg synes, vi er endog særdeles nøjsomme med vederlæggelsen af vore lokalpolitikere, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) til Politiken.

- Især i betragtning af, at kommunalreformen gjorde, at kommunerne fik flere og langt mere komplekse opgaver. Lokalpolitikerne bruger stadig mere tid på det politiske arbejde, og deres vederlæggelse afspejler det ikke, siger Vestager.

Standardvederlaget til byrødder varierer i dag fra 66.000 kroner om året i landets mindste kommune til 93.000 kroner i den største. I årevis har der ikke været politisk flertal for at afsætte flere midler til lokalpolitikerne.

Det politiske flertal tegner sig forud for en åben høring onsdag på Christiansborg om lokalpolitikeres vilkår.

En række undersøgelser har vist, at politikerne ikke har tid og råd til at sætte sig ordentligt ind i de sager, de stemmer om i byrådet.

I Venstre noterer kommunalordfører Jacob Jensen sig det nye flertal, men det ændrer ikke ved partiets grundholdning.

- Tiden er ikke til at hæve lønnen til politikere, når vi ser virksomheder, hvor medarbejdere må gå ned i løn. Og indtil der kommer et konkret forslag med finansiering, er det tom snak fra regeringen, siger han til Politiken.

Flertal: Byrødder skal have mere i løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce