Flere varer på udsalg


Flere varer på udsalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brændt inde: Butikkerne har haft for høje forventninger til danskernes købeevner

Butikkerne på de danske shoppe-gader er brændt inde med deres kollektioner i år. Så hvis der stadig er luft i feriebudgettet, kan det med fordel futtes af på dette års udsalgsvarer.

- De sko og skjorter, som findes i butikkerne nu, er jo købt ind for halvandet år siden. På det tidspunkt var forventningerne til dansk økonomi helt anderledes positive, siger lektor i afsætningsøkonomi ved Copenhagen Business School, Mogens Bjerre.

Lige nu burde forretningerne have udsolgt deres kollektioner, men meget er endnu tilbage. Direktør for Dansk Detail, Jens Birkeholm, bekræfter, at danskernes generelle merudgifter kommer til at kunne mærkes i detailhandlen i år.

- Først tænker forbrugeren jo på mad. Her er priserne steget voldsomt. Dernæst tænker man på at bo. Det har en forøget rente gjort dyrere. Til sidst tænker forbrugeren på at komme til og fra arbejde, og det er også blevet dyrere på grund af højere benzinpriser. Så det er klart, der er mindre til tøj og sko, end nogle indkøbere måske lige regnede med i år.

Derfor er sommerens udsalg også købers marked, for butikkerne er inde i en nedadgående spiral.

- Jo mere, de ligger inde med, jo bedre skal tilbuddene være for at lokke kunderne til. Det presser priserne i bund, vurderer Mogens Bjerre.

Men det er i år, der skal slås til, for næste år tør butikkerne ikke brænde fingrene igen, og det vil formentlig resultere i færre udsalgsvarer, mener han.

- Udsalget lige nu er slaraffenland for mærkedyr, siger en af Københavns mest erfarne stylister, Christina Vedel.

Der er blevet kørt færre beløb igennem på dankortet i år på grund den generelle nedgang i dansk økonomi. Derfor bugner butikkerne med gode tilbud, fortæller hun.

- Udsalget plejer at være bedst for folk med marginalstørrelser som 34 og 42. Men i år hænger det der stadig i alle størrelser. Samtidig er rigtig gode mærker ikke bare sat 30, men ofte 60 til 70 procent ned. De handlende er simpelthen brændt inde med deres kollektioner, fordi folk har brugt deres penge til dyrere mad, benzin og renter.

Flere varer på udsalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce