Flere unge går fri på grund af pladsmangel


Flere unge går fri på grund af pladsmangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pladsmanglen på de sikrede institutioner for kriminelle unge gør, at de i nogle tilfælde går fri frem for at sidde varetægtsfængslet i en voksenarrest.

Unge bliver ikke nødvendigvis spærret inde, selvom de har begået kriminalitet. For der er pladsmangel på de sikrede institutioner, hvor de kriminelle under 18 år skal være under deres varetægtsfængsling, og derfor bliver nogle løsladt. Det forklarer den erfarne forsvarsadvokat og sekretær i Landsforeningen for Beskikkede Advokater, Elsebeth Rasmussen.

- Når dommeren skal sige for eller imod varetægtsfængslingen, er det, at der ikke er nogen plads på en institution inden for rimelig tid, en faktor som i mindre sager fører til løsladelse, siger hun.

Alternativet til løsladelse er, at de unge deler tremmer med voksne. Det er i udgangspunktet i strid med FN's børnekonvention. I øjeblikket sidder 15 unge i voksenarrester landet over, mens fire afsoner straffe.

Et konkret eksempel på dommernes mildere kendelser er en pige under 18, som skulle varetægtsfængsles i surrogat for tyveri. Fordi der ikke var plads til hende, blev hun henvist til en åben institution, som hun dog hurtigt blev løsladt fra.

- Det var ikke en optimal situation, for der er ikke meget besøgs- og brevkontrol på en åben institution, siger Elsebeth Rasmussen.

Hos Den Danske Dommerforening er man ikke bekendt med konkrete tilfælde, hvor unge løslades på grund af pladsmangel.

- Det kan selvfølgelig forekomme, men overvejelsen afhænger også meget af den kriminalitet, som vedkommende er sigtet for, siger næstformand Mikael Sjöberg.

Flere unge går fri på grund af pladsmangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce