Flere unge ender som hjemløse


Flere unge ender som hjemløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SIDSTE CHANCE: Socialt udstødte unge opsøger forsorgshjem efter nederlag på nederlag

Et stadigt stigende antal unge med misbrugsproblemer dukker op på de danske for-sorgshjem. Hvor det tidligere var sjældent at møde unge under 30 år på forsorgshjemmene, så er nu hver femte beboer under 29 år.

Det er en udvikling, som ledelsen på Store Dannesbo i Brylle også har stiftet bekendtskab med.

Blandt beboerne på for-sorgshjemmet er andelen af de 18-29-årige steget fra fem til 23 procent de seneste fem år.

- Det er unge med problemer ud over det sædvanlige. Mange har et misbrug, og nogle flygter fra narkogæld. Derudover er de fleste hjemløse, siger forstander på Store Dannesbo, Erling Uhde Rasmussen, der også er landsformand for sammenslutningen af herberger, forsorgshjem, pensionater og krisecentre i Danmark.

Han oplever, at hans kolleger på forsorgshjem rundt om i Danmark har lignende problemer med et stigende antal unge med de samme alvorlige problemer.

Uheldige venner

- For de unge i den situation er den centrale problemstilling, at de har haft en opvækst, hvor de har oplevet nederlag på nederlag eller er kommet ind i en vennegruppe med uheldig påvirkning. De er oftest ikke så stærke, hverken bogligt eller socialt, og ved ikke, hvordan de skal omgås andre mennesker. Og så mangler de helt - eller har kun et meget svagt - socialt netværk, fortæller Bente Jensen fra Danmarks Pædagogiske Universitet.

Det er en forklaring, gadepræst i Odense, Peder Pon-toppidan Thyssen, kan nikke genkendende til. Han møder ofte de unge på sine ture rundt i Odense.

- Jeg møder en del unge, der er kommet ind i en kreds, hvor narkotiske stoffer er en naturlig del af venskabet. De fleste har venner og familie at holde sig til. Men de er oftest i samme situation som dem selv, forklarer Peder Pontoppidan Thyssen.

De unges situation har også skabt nye problemer på for-sorgshjemmene.

- Man kan sige, at vi jo bare kunne smide dem ud, hvis de ikke kan indordne sig efter vores regler, men på den anden side er vi den sidste chance, de har. Så vi må indrette os efter deres behov, siger Erling Uhde Rasmussen.

Flere unge ender som hjemløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce