Flere udlændinge sendes hjem til afsoning


Flere udlændinge sendes hjem til afsoning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De danske fængsler slipper for at huse flere og flere udlændinge, som i stedet sendes hjem til afsoning.

27 kriminelle udlændinge er indtil videre sendt ud af Danmark i år, så de kan afsone deres straf i hjemlandet.

Det er det højeste tal nogensinde, og hele sidste år fik 16 udlændinge en eskorteret rejse ud af landet, oplyser Justitsministeriet.

For to år siden blev kun to udlændinge sendt hjem, og justitsminister Morten Bødskov (S) tilskriver den nye Task Force Hjemsendelse de mange udsendelser.

- Det er det højeste antal nogensinde, og vi fortsætter arbejdet, fordi det er vigtigt, så de udenlandske kriminelle ikke fylder op i danske fængsler, siger Morten Bødskov til Ritzau.

Task forcen er oprettet på baggrund af den aftale om kriminalforsorgens økonomi frem til 2017, som blev indgået sidste efterår mellem alle Folketingets partier undtagen Venstre og Dansk Folkeparti.

- Enheden koordinerer arbejdet mellem Justitsministeriet og Kriminalforsorgen. Det er aftaler, som tager tid at lave, men som vi skal prioritere, og jeg håber, der kommer endnu flere til næste år, fortæller ministeren.

Ud over de 27 hjemsendte i år kommer et mindre antal indgåede aftaler om overførsel, hvor selve overførslen endnu ikke er gennemført.

Formålet med task forcen er at sikre en smidig og effektiv behandling i sager om overførsel af udenlandske domfældte.

Task forcen har blandt andet etableret kontakter med en række udvalgte lande, for at hjemsendelsen sker hurtig til disse lande.

Det drejer sig indtil videre om Litauen, Polen og Rumænien. Af de 27 personer er de otte sendt til afsoning i Litauen og seks til Holland.

I fængsler og arresthuse er der for tiden cirka 4200 personer. Hver fjerde er udenlandsk statsborger, men langt hovedparten af disse er varetægtsfængslet og er altså ikke dømt, oplyser ministeriet.

Aktuelt kan 80 til 100 udvisningsdømte afsonere komme i betragtning til en hjemsendelse til videre afsoning i hjemlandet.

En fange i et lukket dansk fængsel koster i gennemsnit 1849 kroner om dagen ifølge de seneste tal fra Kriminalforsorgen. Ved at sende 27 udlændinge hjem til afsoning sparer staten dermed over 18 millioner kroner om året.

Flere udlændinge sendes hjem til afsoning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce