Flere tror på, at huspriser stiger

Troen på, at huspriserne stiger, stiger selv.
Foto: Yilmaz Polat

Flere tror på, at huspriser stiger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I marts troede hver tredje, at huspriserne ville stige - det gælder nu hver anden, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Nu tror flere danskere for alvor på, at huspriserne vil stige. Det viser en ny undersøgelse, som hjemmesiden Boligsiden.dk har lavet.

Den viser, at hver anden tror på, at prisen på et almindeligt parcelhus vil stige i pris over det næste halve år. I marts måned var det kun hver tredje, der havde samme tiltro.

- Tilliden til boligmarkedet er øget markant hen over sommeren. Nu tror man på, at det for alvor er vendt - også for parcelhusene, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz i en pressemeddelelse.

Optimismen går også den anden vej.

I undersøgelsen fra marts troede næsten hver tredje, at huspriserne ville falde. Det gælder nu kun hver femte.

Priserne er steget

Og optimismen er ikke bare tomme ord, for priserne på villaer og rækkehuse er faktisk steget siden marts. Dengang lå salgsprisen på 11.062 kroner per kvadratmeter. I september var det tal steget til 11.262 kroner.

Det svarer til 30.000 kroner for et hus på 150 kvadratmeter.

Det er i Region Hovedstaden, huspriserne har haft den største stigning. De seneste 12 måneder er priserne på villaer og rækkehuse dér steget med 4,2 procent. I hele landet er det steget med 1,5 procent.

- Sammenlignet med ejerlejlighederne har huspriserne slet ikke bevæget sig i samme tempo. Men der har været en stabil, opadgående kurve, og historisk set følger huspriserne i kølvandet på lejlighedspriserne, så det er en velbegrundet optimisme, vi ser hos brugerne, siger Birgit Daetz.

Flere tror på, at huspriser stiger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce