Flere skal testes for svineinfluenza


Flere skal testes for svineinfluenza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsstyrelsens pandemigruppe vil holde ekstra øje med en mulig svineinfluenza i Danmark ved blandt andet at tage flere prøver af de syge end normalt.

Den danske pandemiplan er gearet til at håndtere svineinfluenzaen. Det fastslår Sundhedsstyrelsens pandemigruppe.

- Vi vurderer, at beredskabsplanen er udmærket at køre efter. På nuværende tidspunkt vil vi derfor tage nogle flere prøver end ellers for at være helt sikker på at fange eventuelle tilfælde af svineinfluenza, der måtte være i landet. Desuden vil personer i tæt kontakt med patienter, der undersøges for influenzaen, blive sat i forebyggende behandling, siger Else Smith, næstformand for pandemigruppen til Ritzau.

Hun understreger, at det nu først og fremmest er vigtigt hurtigt at finde frem til eventuelt smittede. Derudover er det vigtigt, at danskerne bliver informeret om sygdommen, og at lægerne nu har indberetningspligt, hvis de oplever tilfælde af svineinfluenza.

- Pandemisk influenza er ikke nødvendigvis mere alvorlig end den, vi har hver anden vinter. Det specielle ved pandemi er, at det er et helt nyt virus, som ingen mennesker har mødt før. Det betyder, at vi alle potentielt kan blive smittet, siger Else Smith.

Om to-tre måneder skal en vaccine mod svineinfluenza ligge klar. I mellemtiden vil syge blive behandlet med Tamiflu.

- Ved nu at teste lidt aggressivt håber vi at dæmme smittespredningen op i Danmark, så vi trække den reelle epidemi foran os og nå at have vaccine klar, siger Else Smith.

Flere skal testes for svineinfluenza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce