Flere skal læse naturfag


Flere skal læse naturfag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LÆSELYST:Nye initiativer i næste års finanslov skal skærpe unges interesse for naturfag allerede fra folkeskolen, bebuder undervisningsministeren
Regeringen vil komme med nye initiativer, der skal skærpe interessen for naturvidenskabelige fag i folkeskolen og gymnasiet, og dermed give flere unge lyst til en videregående naturvidenskabelig uddannelse, oplyser undervisningsminister Ulla Tørnæs (V).

- Der er meget fokus på, at man som ung vælger uddannelse med hjertet. Det skulle gerne være sådan, at man er så optaget af de naturvidenskabelige fag, at det er med hjertet, når man vælger en naturvidenskabelig uddannelse, og det kræver en styrkelse helt fra folkeskolen, siger Ulla Tørnæs som kommentar til offentliggørelsen af tallene for optaget på de videregående uddannelser.

46.000 unge fik onsdag brev om, at de er optaget på en videregående uddannelse, og Ulla Tørnæs glæder sig over, at der samlet set er optaget lidt flere studerende end sidste år. Universiteterne har optaget lidt flere, mens færre ønsker at tage en pædagoguddannelse eller en kortere ingeniøruddannelse.

Ingeniør-bekymring

Den vigende interesse for at blive ingeniør vækker bekymring ikke mindst i Ingeniørforeningen, der forudser store problemer for det danske samfund, hvis det ikke lykkes at puste nyt liv i ingeniøruddannelserne.

Ulla Tørnæs bebuder nye initiativer fra regeringen allerede i forbindelse med næste års finanslov.

- Vi er bestemt ikke færdige med at sætte fokus på de naturvidenskabelige fag, siger Ulla Tørnæs, der dog ikke vil løfte sløret for, hvad regeringen vil spille ud med.

Hun understreger, at Folketinget allerede har styrket fagene matematik, fysik og kemi i folkeskolen med flere timer. Desuden er biologi og geografi til prøvefag i folkeskolen, hvilket de ikke har været siden 1975.

- De to fags status er blevet styrket ganske væsentligt. Det betyder, at fagene sidestilles med de øvrige fag, og alle undersøgelser viser, at prøvefag har størst opmærksomhed både blandt elever og lærere, siger Ulla Tørnæs.

Gymnasiereformen

Også gymnasiereformen er udtryk for et ønske om at styrke naturfagene med henblik på at styrke interessen for naturvidenskabelige uddannelser, understreger undervisningsministeren.

Samlet set falder antallet af ingeniørstuderende næste år med omkring 200 studerende. Det dækker over en øget interesse for civilingeniøruddannelsen, mens færre vil være diplomingeniør. Tallene fra de forskellige uddannelsesinstitutioner viser, at søgningen til visse kortere videregående it-uddannelser og pædagoguddannelsen også er for nedadgående.

Det sidste ser Ulla Tørnæs som en naturlig følge af, at behovet for pædagoger for øjeblikket er faldende. Hun forventer, at interessen for uddannelsen vil vokse igen, så snart kommunerne begynder at melde om behov for pædagoger.

- Jeg synes, det er godt, at ansøgertallet er stigende de steder, hvor der er udsigt til beskæftigelse. Især glæder det mig, at det vokser på de social- og sundhedsfaglige uddannelser, hvor behovet i samfundet er stigende. Det gælder sygeplejersker, bioanalytikere, jordemødre, radiografer og socialrådgivere. Det er alle områder, hvor der er brug for de færdiguddannede, og de har alle haft stigning i optagelsen, siger Ulla Tørnæs.

Flere skal læse naturfag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce