I takt med, at peanuts sniger sig ind i slik, kager, chokoladebarer og morgenmandsprodukter, dukker flere og flere danskere op med peanutallergi.

Allergicentret i Odense vil nu klarlægge forekomsten af denne type nye fødevareallergi, skriver Berlingske Tidende.

Peanutallergi er nemlig ikke til at spøge med. Peanuts indeholder flere potente allergener og er kendt for at kunne fremkalde anafylaktisk chok, der i værste fald kan betyde døden.

Flere flyselskaber, bl.a. SAS, har da også forlængst forbudt servering af saltede peanuts af frygt for allergiske reaktioner hos flypassagerne.

Allergicentret har med en 12 mio. kroners bevilling fra Fødevareministeriet siden 2000 fulgt 600 fynske spædbørn for at se, hvor mange af dem, der vil udvikle peanutallergi inden treårsalderen.

Mennesker, som i forvejen er disponeret for allergi, har større risiko for at udvikle peanutallergi, og har man først udviklet peanutallergi er den i langt de fleste tilfælde livsvarig.