Flere opfindelser på SDU skal ud og gøre gavn


Flere opfindelser på SDU skal ud og gøre gavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syddansk Universitet (SDU) skal have flere studerende, bedre uddannelser og udvikle flere forskere. Frafaldet blandt de studerende skal være mindre, samtidig med at langt flere idéer og opfindelser fra universitetets forskerne skal ud og gøre gavn i samfundet.

Det fremgår af den udviklingskontrakt, som universitetets nye, mere erhvervs-mindede bestyrelse har indgået med videnskabsminister Helge Sander.

- Med kontrakten sender bestyrelsen et signal til universitetet om de ting, vi finder vigtige. Vi skal ikke blande os i dagligdagen, men regner fremover med at få en dialog med universitetets ledelse om, hvad vi skal prioritere, siger bestyrelsesformand Johannes Due i en pressemeddelelse.

Dermed ligger han på linje med sin kollega i Århus, Jens Bigum, der har udtalt, at "der skal være forskningsfrihed, men vi bliver nødt til at strukturere brugen af de midler, vi har fået...man må have respekt for, at der fra samfundets side er et ønske om at yde sit bidrag til, hvad der er vigtigt for samfundet".

Men hvad står der så i den nye udviklingskontrakt for SDU?

Vi har plukket i nogle af visionerne:

- SDU skal fastholde fremgangen i optaget af studerende. Målet er, at der skal ske en årlig stigning på tre procent. Det skal ske ved fortsat at udvikle nye uddannelser og bedre samarbejde med gymnasierne.

- De studerende skal hurtigere igennem studiet, blandt andet ved bedre rådgivning og eventuelt coaching af speciale-studerende. Disse tiltag skal også gøre frafaldet mindre. Samtidig vil universitetet til at "overvåge", hvordan de forskellige uddannelser forløber og se på, hvad der kan gøres bedre. Det skulle også være med til at bringe frafaldet ned. Endelig vil der komme ekstra tilbud om engelsk-undervisning.

- Der skal uddannes flere forskere. SDUskal tegne sig for 10 procent af alle danske Ph.D.-afhandlinger om fem år.

- Det ny-etablerede KarriereCenter skal give en bedre kontakt mellem SDUog erhvervslivet.

- Erhvervslivet skal i større grad anvende opfindelser fra SDU. Det kan bl.a. ske ved at sælge patenter eller lave licensaftaler med virksomheder. I 2004 afsluttede Kontrakt- og Patentkontoret 54 kontrakter til en samlet kontraktsum af 86 mio. kr. - om fem år skulle SDU gerne producere 100 patenter om året.

-Universitetet vil gerne være med til at etablere to til tre nye virksomheder hvert år.

Flere opfindelser på SDU skal ud og gøre gavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce