Flere kommer hurtigt i strålebehandling


Flere kommer hurtigt i strålebehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Investeringerne på kræftområdet har givet resultat. Kræftpatienter venter ikke længere på strålebehandling, viser årsrapport. Kræftens Bekæmpelse er tilfreds.

Næsten alle kræftpatienter kommer i strålebehandling inden for den maksimale ventetid på fire uger. Det viser årsrapporten for 2008 fra den såkaldte Task Force vedrørende strålebehandling.

Ifølge rapporten er mere end 90 procent af patienterne kommet i behandling på et strålecenter i deres egen region. Og de få patienter, der først kom i behandling efter de fire uger, fik tilbuddet om behandling på et andet center inden for fire uger.

Den positive udvikling skyldes de seneste års investeringer i nyt og bedre udstyr samt uddannelse af personalet, forklarer sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) i en pressemeddelelse.

- Det betyder, at vi har udbygget strålebehandlingskapaciteten væsentligt og gjort op med den underkapacitet, vi har haft på området. Samtidig har vi fået topmoderne udstyr, og derfor kan vi nu tilbyde patienterne de nyeste teknikker, siger han.

Task Force-gruppen af eksperter blev nedsat i november 2006, efter at det kom frem, at ventetiderne for behandling af kræftpatienter var alarmerende lange. Gruppen skulle sikre, at kræftpatienter maksimalt kommer til at vente fire uger fra patienten henvises til strålebehandling, til behandlingen begynder.

Kræftens Bekæmpelse glæder sig over, at kræftpatienterne nu ikke længere skal vente på at få strålebehandling.

- Det er meget tilfredsstillende og en kæmpe kompliment til ledere og medarbejdere i sygehusvæsenet, der har lavet det kæmpe investeringsprogram i apparatur, men også har formået at rekruttere og uddanne det nødvendige personale, siger direktør Arne Rolighed til Ritzau.

Flere kommer hurtigt i strålebehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce