Antallet af anmeldte benzintyverier på Fyn er vokset med 75 pct. på et år.
Familiefædre og andre borgere fra Korup er ikke de eneste, der bliver fristet til at stjæle benzin og diesel.

Antallet af anmeldte benzintyverier på Fyn er steget markant siden sidste år. Det viser tal, som Fyens Stiftstidende har indsamlet fra politiets analyseafdeling.

I første halvår 2007 blev der anmeldt 171 benzintyverier på Fyn. Men i 2008 blev der i første halvår anmeldt 299 benzintyverier. Altså en stigning på knap 75 procent.

Det er dog langtfra alle tyverier, der anmeldes.

Bruger overvågning

Et af de hårdest ramte benzinanlæg er Q8 Kildebjerg på motorvejen vest for Odense. Her sker det tre-fire gange dagligt, at kunder tanker uden at betale. Nogle er glemsomme og punger ud, straks de bliver gjort opmærksomme på det. Andre ønsker bevidst at snyde.

- I år har vi set en klar vækst af bilister, der bevidst ønsker at gøre sig til kriminelle ved at stjæle benzin, oplyser Morten Lauridsen, forretningsfører i Q8 Kildebjerg.

Stationen taber omkring 30.000 kroner om måneden på benzintyverier. Som alle andre tankstationer hæfter Q8 selv for tabet - men de gør, hvad de kan for at inddrive pengene.

Når en bilist kører fra Q8 Kildebjerg uden at betale, aflæser medarbejderne bilens nummerplade på billederne fra overvågningskameraet.

Via hovedkontoret kan de tankstationerne få oplyst hvilken bopælsadresse, der knytter sig til nummerpladen.

- Og så sender vi et brev og et girokort til kunderne. Ofte betaler de - andre gange må vi overdrage sagen til politiet, fortæller Morten Lauridsen.

Ifølge Per Laursen, leder af Fyns Politis analyseafdeling, er det prisniveauet, som får flere til at stjæle benzin:

- Når prisen på en vare stiger, så bliver varen mere interessant for kriminelle. Det er uanset om varen er cigaretter, spiritus eller benzin, siger han.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Her stjæler ingen af de dyre dråber

Her stjæler ingen af de dyre dråber

Benzinpriser gør bilister til tyve

- Det er dybt åndssvagt

- Det er dybt åndssvagt