Flere hvalarter i bedring


Flere hvalarter i bedring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestanden af pukkelhvaler har fået det bedre, efter at den kommercielle fangst er ophørt, konstaterer international naturorganisation.

Bestandene af pukkelhval og flere andre arter af store hvaler er på vej til at komme sig efter mange års fredning, konkluderer Den Internationale Naturbeskyttelsesunion, IUCN.

Pukkelhvalen er sammen med den sydlige rethval nu fjernet fra IUCN's rødliste over arter, der trues af udryddelse, og er flyttet til den kategori, som hedder "mindst bekymring". Dog er to underbestande af pukkelhvaler stadig i fare for at uddø, ligesom de fleste kystnære hvaler og ferskvandshvaler rykker nærmere på udryddelse, vurderer biologerne i IUCN.

Fremgangen for de to store hvalarter skyldes først og fremmest, at de er blevet beskyttet mod kommerciel hvalfangst, vurderer Randall Reeves, leder af gruppen af hvaleksperter under IUCN.

- Dette er en kæmpesucces for naturbevarelse og viser klart, hvad det er nødvendigt for at sikre, at disse havets kæmper overlever, siger han.

Trods fremgangen for visse arter har IUCN's gennemgang afsløret forværring for andre. Generelt skønnes en fjerdedel af klodens hvalarter at være sårbare, og af dem er ni arter truede eller særligt truede.

Flere hvalarter i bedring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce