Flere gravide køber fødselshjælp


Flere gravide køber fødselshjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stigende antal gravide ønsker en doula ved deres side, når de skal føde. Blandt andet fordi jordemødrene har for travlt

En personlig fødselshjælper er i høj kurs hos et stigende antal gravide.

En såkaldt doula følger den gravide før, under og efter fødslen og kan give råd om blandt andet fødestillinger, smertelindring og efterfødselsreaktioner.

Camilla Isaksen fra Fredericia havde en sådan fødselshjælper ved sin side, da hun blev mor i oktober.

- Det var guld værd. Der var én jordemoder til hele fødegangen, og jeg er glad for, at jeg hele tiden havde én at spørge til råds og ikke skulle være alene på noget tidspunkt, fortæller hun og understreger, at doulaen også gjorde en forskel før fødslen.

- Jeg har gået til fødselsforberedelse på Kolding Sygehus. Her sidder man i et stort auditorium og er én blandt mange. Med en doula er det mere personligt og grundigt.

Ikke plads til psykisk støtte

Der bliver uddannet flere doulaer, og de får flere og flere kunder.

Tina Wehlast, der er stifteren af Danmarks første doulauddannelse, kan bekræfte tendensen, og hun fortæller, at der er jordemødre blandt de studerende.

- Flere jordemødre uddanner sig til doualer, fordi de ønsker at give den psykiske støtte, og det er der ikke rigtig plads til som jordemoder, siger hun.

Jordemoderforeningens formand, Lillian Bondo, erkender, at der er mangler på området.

- Fødselsforberedelsen har været under vældig beskydning, og fra politisk hold har der været den holdning, at gravide er jo raske, og flere steder har der slet ikke været forberedelse, siger hun.

- Vi har et tilbud af meget høj kvalitet, men der er for få timer til de gravide i forberedelsen, og travlheden på fødegangene skal løses.

Ledelsen i Region Syddanmark har offentliggjort forslag til en spareplan, hvor fødegangen på sygehuset i Svendborg lukkes, og funktionen flytter til Odense Universitetshospital.

Flere gravide køber fødselshjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce