Finanskrisen er blandt årsagerne til, at flere vanrøgter deres kæledyr.
Kurven over henvendelser om svigtede eller vanrøgtede dyr stiger støt. I 2009 kom der 268 anmeldelser af dyreværnssager på Fyn, mens tallet i 2008 lå på 214.

- En stor del af forklaringen er nok, at Dyrenes Beskyttelse og kredsformændene bliver mere og mere kendte, og folk er derfor mere tilbøjelige til at kontakte os, når de opdager noget. Der er dog ingen tvivl om, at den økonomiske depression også spiller en rolle. Folk kan miste overblikket over deres dyr, når de bliver ramt på økonomien, siger Jens Svenningsen, dyreværnsinspektør i Dyrenes Beskyttelse.

Halvdelen af de fynske henvendelser har drejet sig om katte, mens hunde også har en stor andel i dyreværnssagerne.

Statistikken viser, at næsten halvdelen af de fynske henvendelser har drejet sig om katte, mens hunde også har en stor andel i dyreværnssagerne.

Ifølge dyreværnsinspektør Jens Svenningsen er der stor forskel på alvoren i de anmeldte sager. På landsplan har omtrent en tredjedel af henvendelserne været grundløse og eksempelvis bundet i nabostridigheder eller uvidenhed.

- Den anden tredjedel af sagerne har været decideret vanrøgt eller mishandling, mens den sidste tredjedel har været redningssager, der for eksempel har handlet om herreløse, nødlidende katte, hvor der ikke er nogen direkte synder eller mishandler, siger Jens Svenningsen.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Flere dyresager på vej

Flere dyresager på vej

Også flere dyre-sager på landsplan